G4Media.ro

Judecătoarea din Suceava acuzată de trafic de droguri și sprijinirea activităților infracționale…

Sursa foto: Pixabay

Judecătoarea din Suceava acuzată de trafic de droguri și sprijinirea activităților infracționale ale unor traficanți a fost trimisă în judecată, alături de interlopul Tonici de la care ar fi luat mită și de un presupus traficant

Judecătoarea Ana Maria Chirilă din Suceava acuzată de trafic de droguri și sprijinirea activităților infracționale ale unor traficanți a fost trimisă în judecată, miercuri, alături de interlopul Mihai Pînzari zis Tonici din Rădăuți, de la care ar fi luat mită și de un presupus traficant, Ciprian Cotoară.

Este primul caz de corupție în magistratură anchetat după mulți ani.

Judecătoarea este acuzată că ar fi primit mită de la interlopul Mihai Pînzari zis Tonici din Rădăuți, pe care îl judeca chiar ea pentru răpire și camătă.

Potrivit Parchetului general, ”în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, în mod repetat, a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava”.

Ea este acuzată și de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și favorizarea făptuitorului. În calitate de judecătoare, ea ar fi avut acces la informații de la DIICOT privind percheziții care urmau să aibă loc și le-ar fi transmis celorlalți doi inculpați.

Judecătoarea este acuzată și de deținere și trafic de droguri de mare risc, precum și punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri.

Comunicatul de presă al Parchetului general:

În continuarea comunicatelor de presă din datele de 12.10.2023 și 19.10.2023,   Biroul de informare şi relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

Procurorii Secției de urmărire penală au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a trei persoane fizice, după cum urmează:

 1. O inculpată, judecător la Tribunalul Suceava, sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:
 • 1,2. folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și favorizarea făptuitorului.

În fapt, în perioada 11–14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcției de judecător pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-un dosar DIICOT– Serviciul teritorial Suceava (dosar aflat la urmărire penală), privind perchezițiile domiciliare ce urmau a fi efectuate (numărul mandatelor de percheziție solicitate de organele de urmărire penală, locațiile pentru care s-au solicitat autorizații, principalele persoane vizate de aceste măsuri). Potrivit rechizitoriului, inculpata – înainte de punerea în aplicare a mandatelor de percheziție – a pus aceste informații la dispoziția inculpatului de la punctul III  și, prin intermediul acestuia, la dispoziția inculpatului de la punctul II. În acest mod, informațiile au ajuns și la alte persoane interesate, urmărind, pe de o parte, obținerea unor foloase necuvenite, pentru alții, din valorificarea informațiilor, iar pe de altă parte, asigurarea unei protecții în fața legii pentru inculpatul de la punctul II prin ajutorul dat în vederea înlăturării probelor cu privire la care exista posibilitatea identificării  și care ar fi fost apte a conduce la acuzarea acestuia.

 • 3,4. folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și favorizarea făptuitorului.

În fapt, în perioada aprilie–septembrie 2023, în calitate de judecător de drepturi și libertăți într-un dosar al DIICOT– Serviciul teritorial Suceava, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală efectuate, măsurile de supraveghere tehnică solicitate/autorizate, materialele rezultate din exploatarea mandatelor de supraveghere tehnică. Aceste informații, în mod direct și respectiv prin intermediul altor persoane, inculpata le-a pus la dispoziția a două persoane (între care și inculpatul de la punctul III) , ajungând astfel și la alte persoane interesate, urmărind în această modalitate, pe de o parte, obținerea de foloase necuvenite pentru  altul, iar pe de altă parte îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a unei persoane.

 • luare de mită.

În fapt, în perioada 2021– 2023, în mod repetat, a primit direct de la inculpatul de la punctul II, precum și de la o altă persoană mai multe foloase necuvenite (bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-un dosar penal ce fusese instrumentat de DIICOT  – Serviciul teritorial Suceava și prin care inculpatul de la punctul II a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și lipsire de libertate în mod ilegal.

 • 6. deținere de droguri pentru consum, în formă continuată (6 acte materiale săvârșite).

În fapt, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada august – octombrie 2023, inculpata a deținut în locuința sa cantități droguri de mare risc în vederea consumului propriu,  din care a consumat în mod repetat atât singură cât și împreună cu  o altă persoană.

 • punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (5 acte materiale).
 • trafic de droguri de mare risc în formă continuată (două acte materiale).

În fapt, inculpata a pus la dispoziția unei persoane fizice o sumă de bani, comandându-i achiziționarea de droguri de mare risc, iar ulterior  i-a oferit acesteia droguri de mare risc din cele achiziționate urmare a comenzii sale, consumând împreună cu acesta în locuința sa.

 1. Un inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare mită, constând în aceea că – în scopul în scopul obținerii unor hotărâri judecătorești favorabile lui într-un dosar al Tribunalului Suceava-Secția penală în care a fost trimis în judecată –  i-a dat magistratului care îl judeca pe fond (inculpata de la punctul I) în mod direct și prin intermediul altei persoane o serie bunuri și foloase necuvenite (bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție ș.a.).
 • Un inculpat sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:
 • trafic de influență, constând în aceea că a pretins de la o persoană suma de 30.000 de euro, bani pe care i-a și primit, în două tranșe, în perioada octombrie–noiembrie 2021,  pentru a-și exercita influența asupra magistraților de la Curtea de Apel Suceava în vederea obținerii unei soluții de achitare pentru o persoană trimisă  în judecată.
 • deținere de droguri pentru consum, constând în faptul că, în timp ce se afla în locuința inculpatei de la punctul I, a deținut pentru consum droguri de mare risc.
 • trafic de droguri de mare risc, în forma oferirii de droguri de mare risc, constând în aceea că,  în timp ce se afla în locuința inculpatei de la punctul I, i-a oferit acesteia droguri de mare risc, consumând împreună.

Menţionăm că dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Curții de Apel Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăţie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...