G4Media.ro

Judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, suspendată 6 luni din magistratură…

Sursa: Newsweek.ro

Judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, suspendată 6 luni din magistratură de Secția pentru judecători a CSM, în frunte cu Lia Savonea, pentru un interviu în care denunța rețelele de interese din justiția locală

Fosta președintă a Tribunalului Bihor, judecătoarea Crina Muntean, a fost sancționată de Secția pentru judecători a CSM cu suspendarea din magistratură pe o perioadă de 6 luni pentru un interviu acordat revistei Newsweek.ro, potrivit unui comunicat al CSM.

Decizia a fost luată cu 6 voturi, printre care fosta șefă a CSM, Lia Savonea, și actuala șefă, Rodica Țînț, au explicat pentu G4media.ro surse judiciare. Un vot pentru o sancțiune mai blândă de genul avertisment a dat judecătorul Bogdan Mateescu, iar membrii CSM Mihai Bălan și Andrea Chiș au votat pentru respingerea acțiunii disciplinare inițiate de Inspecția judiciară.

Judecătoarea Muntean a fost găsită vinovată pentru ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”.

Ce a comis judecătoarea Muntean. Ea a dat un interviu în revista Newsweek.ro în care a avertizat asupra pericolului reactivării rețelelor de interese din Justiția locală.

Crina Muntean: Putem vorbi despre reactivarea unor „reţele de interese în justiţia locală“, chiar de o tendinţă de construire de noi reţele de interese (…)

Reporter: Revenind, cine ar face parte din rețeaua locală de interese?

Crina Muntean: Vă ofer câteva date. Domnul avocat Răzvan Doseanu este soţul doamnei Loredana Doseanu, judecător în cadrul Curţii de Apel Oradea şi colegă de complet cu doamna judecător Florica Roman. Doamna judecător Florica Roman a fost trimisă în judecată de DNA Oradea, împreună cu judecătorii Raluca Cuc, Denisa Vidican, Ovidiu Galea, soluţia de clasare dată în cauză fiind intens mediatizată.

Pe perioada suspendării din activitatea de judecător, doamna judecător Raluca Cuc a desfăşurat o activitate remunerată în cadrul Biroului Avocaţial al avocatului Doseanu.

Soţul doamnei judecător Carmen Domocoş, actualul președinte al Tribunalului Bihor, Cristian Domocoş, este avocat și pledează în cauzele înregistrate în materie civilă și în materia contenciosului administrativ. Răzvan Doseanu pledează, în marea majoritate a cauzelor, în materie penală.

Reporter: Ce să înțelegem din acest tip de relații?

Crina Muntean: Vă dau un exemplu: un dosar înregistrat pe rolul Curţii de Apel Oradea, dosarul nr. 1592/111/2016, a fost judecat de doamnele judecător Loredana Doseanu, soţia avocatului Doseanu, şi de doamna judecător Florica Roman.

Apărătorul intimatului a fost avocatul Cristian Domocoş, soţul preşedintelui Tribunalului Bihor. Apelul petenţilor a fost respins. Preşedintele Tribunalului Bihor, doamna Carmen Domocoş, a inițiat, în a doua jumătate a anului 2018, mai multe acţiuni vizând, în esenţă, înlăturarea mea din funcţia de judecător de drepturi şi libertăţi, demersuri finalizate prin respingerea în mod repetat de către Colegiul de Conducere al Tribunalului Bihor a acestor cereri”, este o parte a interviului din Newsweek.ro realizat de jurnalista Ramona Ursu.

Pentru acest interviu, judecătoarea Muntean a fost anchetată de Inspecția Judiciară și sancționată acum de CSM.

Foto: extras din acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare față de judecătoarea Crina Muntean

Judecătoarea Muntean este vizată și de o altă acțiune disciplinară a IJ și are termen în toamnă la CSM. În acest caz, este acuzată că era ”partenera de nădejde a DNA Oradea”. Vezi aici.

Judecătoarea Muntean a fost pusă sub învinuire de Secția Specială pentru că i-ar fi ajutat pe procurorii de la DNA Oradea să comită ”abuzuri”. Vezi aici.

Sursa Foto: Newsweek.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

 1. In Romania daca esti cinstit esti pedepsit. O tara de cac…!

  • Iar ticalosia e rasplatita infinit in Romania. Cred ca vom pleca, noi toti, nu stiu cand, dar e clar ca Romania nu va fi niciodata normala.

 2. „Onoratele golance” în toată splendoarea lor.

 3. Adica doamna stabilea cu Ciprian Man solutiile ce trebuie date in dosare???????Imi aduce aminte de dosarul Paltin Sturza-Brasov-redari trunchiate efectuate de oamenii SRI!!!RUSINE!!!

 4. Doamnei judecator i s-a explicat ca s-a schimbat calimera. Ca nu a inteles din context si a trebuit sa fie trzeita la realitate.
  justitia e iarasi sub bocancul Partidului. ca pe vrema rodicai s.

 5. multi sunt inruditi. securisti cu judecatori cu procurori cu afaceristi cu…

 6. Asta e aia care executa ordinele manelistului Man mare procuror DNA care vroia sa bage frica în judecători ca să dea soluții favorabile DNA, acum înțeleg de ce aripa Kovesi sta din CSM o apară la fel ca și canalul de propaganda kovesisto-macovista g4media!

  • Kovesi nu are nicio treaba cu gruparea Savonea, mincinos platit ce esti, postac antijustitie ce esti.

  • Dobitocule știu ca ai vise umede cu baschetbalista iar simpla mențiune a numelui acesteia îți stârnește orgasme, este binecunoscut faptul ca recăpătarea alături de handicapați Coldea executa dosare la comanda, de aia au și unso stăpânii din UE șefa la procuratura europeana fiindcă a executat ordinele lor și a fost o sluga docila!

  • @ciucur: zici că: „este binecunoscut faptul ca … executa dosare la comanda, de aia au și unso stăpânii din UE șefa la procuratura europeana fiindcă a executat ordinele lor și a fost o sluga docila!”
   Lăsând la o parte exprimarea neinteligibilă și textul tău sau greșelile gramaticale, ai vreo dovada pentru ce afirmi? Nu din auzite, o dovadă că a executat ordinele lor?! (sic)
   Dacă nu, antecomentatorul are dreptate: ești un mincinos și un postac!

  • Dar tu ai vreo dovada ca Savonea e sluga PSD, ai vreo dovada ca Kovesi nu a spus ca trebuie decapant și ajuns la primul ministru, ai vreo dovada ca Coldea și Kovesi nu au fost în sufrageria lui Oprea?

  • Prietene, tu ai făcut afirmații defăimătoare la adresa unei persoane, in cazul de față Dna Kovesi, tu ar trebui sa aduci dovezi pentru a-ți susține acuzațiile!
   Nu ai, atunci rămâne cum am stabilit!

  • oricine se poate duce in orice sufragerie, nu e vreo interdictie in sensul asta. problema apare cand, dupa ce te duci, il aperi pe ala si ai grija de el. ori asta e exact opusul a ce s-a intamplat cu ghita si altii raportat la kovesi. kovesi i-a trimis in judecata, nu i-a aparat. deci ce relevanta mai are chestia cu sufrageria? intrebare retorica, nu stii raspunsul ca nu ai ce raspuns sa dai.
   oricum, la ce campi bati, esti un troll care nu merita raspuns.

 7. Interlopii au nevoie de achitari sau solutii pozitive in justitie. Ca de exemplu un domn avocat avand sotie judecator trage sforile sa primeasca o solutie favorabila de la o colega a sotiei sale. Va dati seama ce onorariu gras incaseaza… La asta se reduce toata povestea. Cum doamna Crina Muntean era un ghimpe pt mafia locala, CSMul, s-a executat. Sa nu credeti ca CSMul este de capul lui, asta vine pe linie de partid – oare o fi pnl-ul sau psd-ul? Sau interes comun? Suntem in plin proces de interlopizare a Romaniei.

 8. Judecătorii căsătoriți cu avocații… și nu este niciun conflict de interese :)))))))))

  La fel se „judecă” și prin Congo, Burundi, Zimbabwe, Guineea-Bissau sau Republica Centrafricană.

  • Contează cu cine e judecătorul căsătorit, băi nea caisă, ori că avea cojones să-i bage pe corupți la cazare forțată? Dâng!

 9. Consortul distinsei doamne Savonea e afacerist.
  Excelenta sa Savonea are privilegii mari pentru ca nu poate sa faca afaceri. Si-a luat si diurna. Biata de ea face 10 km de acasa pana unde lucreaza.

 10. Ce mai vreti ? Daca Varful Piramidei e putred ce sa mai vorbim de baza ?

 11. Impotriva ei a votat si gunoiul de Bogdan Mateescu. El insusi cu un dosar la SIIJ unde exista ceva probe care nu il avantajeaza. Mateescu tatal stie mai bine. Si nu sunt probe de turnator la Secu ci de primitor de foloase.

 12. Doamna Crina Muntean ar fi trebuit sa se pregătească pentru astfel de atacuri din timp. Legislația europeană recenta este in favoarea dumneaei:
  Whistleblower protection
  DIRECTIVE (EU) 2019/1937: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32019L1937&rid=4

  • my (ss) justice – my a(ss)

   „ierea” (sic) whistleblower daca se adresa unui procurorash viteaz

   pt ca s a adresat unei reporterite nu e whistle…

  • x-linkulet: lasa tati textele pentru oamenii care le pricep. nu te numeri printre ei.

 13. O justitie corupta trebuie desfintata din temelie,inclusiv ccr

 14. Care onoare , probitate profesionala ori prestigiului justiției , cand in realitate asa numitul siatem de justitie , este in realitate o CLOACA populata de RAPANDULE , LOAZE si GROBIENI (GROBIENE) . Dar HYPERIMBUIBATI .

 15. in sfarsit , se pare ca se misca ceva si in justitie….nu mai scapa toti nepedepsiti!

 16. Majoritatea din CSM este deținută de zdrențe penale pentru care dreptatea este este cea dictată de la centru. Inspectia judiciară și SS sunt de asemenea niște monstruozități create pt a pune sub control justiția. Fmmpsdaldeudmr încă fac prăpăd în țară fapt ce deja nu mai trebuie dovedit. Judecătorii sau procurorii cinstiți trebuie să iasă în față și să vorbească. Hoții ne pun piciorul pe gât și noi stăm și ne uităm la ei.

 17. Adică soțul avocat reprezintă pe cineva în procesul care este judecat de soția lui. Și câștigă, evident. Și nu e singurul cuplu. Doamna judecător Muntean are dreptate să critice acest lucru. Dar cumetriile la locul de muncă sunt ceva obișnuit la noi. Așa s-a născut și Mafia, iar Justiția română este cvasi mafiotă. CSM, în loc să pedepsească, ar face bine să-și reformeze atitudinea și să contribuie la reformarea Justiției, nu la mafiotizarea ei.

 18. Pentru denunțarea retelei locale a primit „doar” 6 luni. Dacă denunța rețeaua din CSM oare ce sancțiune primea?

 19. Romania, o tara frumoasa cu oameni de cacat (majoritatea, nu chiar toti).

 20. CRIMA DE LA bIHOR CURTEA DE APEL, TRIBUNALUL BIHOR, JUDECATORIA MARGHITA ESTE CUNOSCUTĂ Ș