G4Media.ro

Judecătoarea care a pus umărul la eliberarea lui Dragnea din penitenciar, înlocuită…

Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

Judecătoarea care a pus umărul la eliberarea lui Dragnea din penitenciar, înlocuită din dosarul fostului primar PSD din Pitești, Tudor Pendiuc, și al samsarului de drepturi litigioase, Valentin Vișoiu

Curtea de Apel București a admis cererea de recuzare formulată de DNA și i-a înlocuit pe judecătorii Nicoleta Nolden și Aurel Găitan din dosarul de corupție al dosarul fostului primar PSD din Pitești, Tudor Pendiuc, și al samasarului de drepturi litigioase, Valentin Vișoiu, potrivit deciziei CAB.

Admite cererea de recuzare a judecătorilor Nicoleta Nolden şi Aurel Găitan, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Dispune, în respectarea principiului continuităţii, trimiterea dosarului la completul de apel iniţial învestit, compus din judecătorii Adina-Adriana Radu şi Alin-Benone Rădiunea, în vederea continuării efectuării cercetării judecătoreşti a apelurilor”, este decizia CAB.

În februarie 2020, la Tribunalul București, fostul primar PSD al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupție. Fiica lui, Ema Pendiuc, a primit 5 ani de detenție, iar omul de afaceri Valentin Vișoiu, 7 ani și 8 luni de detenție efectivă. Acum se judecă apelul la CAB.

Judecătoarea Nicoleta Nolden (fostă Cristuş), înlocuită din complet, este chiar vicepreședinte al CAB. Este considerată o apropiată a fostei șefe CSM, Lia Savonea. Nolden a fost consilieră a ministrului Justiției Cătălin Predoiu și a premierului Mihai-Răzvan Ungureanu. Este căsătorită cu un judecător federal german.

A anulat decizia de ne-eliberare a lui Dragnea

În vara anului trecut, judecătoarea Nolden a anulat decizia Tribunalului București prin care a fost respinsă cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiționată din penitenciar. Nolden a dispus rejudecarea și strămutarea la Tribunalul Giurgiu. Instanța de la Giurgiu l-a eliberat mai repede din pușcărie pe fostul lider PSD. Detalii aici.

A anulat dosarul Pasteur cu prejudiciu de peste 26 de milioane de euro

În noiembrie 2021, judecătoarea Nicoleta Nolden a anulat și restituit definitiv la DNA dosarul privind retrocedarea frauduloasă a unor terenuri ale Institutului Pasteur cu prejudiciu de peste 26 de milioane de euro. În dosar erau judecați fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, Paul Sorin Stănescu, nașul lui Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD, și Narcisa Georgescu, o apropiată a Elenei Udrea și fostă șefă a Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare. Judecătoarea Nolden a anulat dosarul din pricina unui detaliu de procedură și după ce la Tribunalul București stabilise inițial că probatoriul a fost administrat legal. Vezi detalii aici.

Acum, Nicoleta Nolden judecă contestația la executare a fugarului Dragoș Săvulescu și are termen de pronunțare pe 11 februarie 2022. Celălalt judecător ănlocuit din dosar, Aurel Găitan, judecă dosarul fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și are termen de pronunțare pe 11 februarie 2022.

Cine e Valentin Vișoiu. Omul de afaceri din Pitești se află pe locul 2 în topul actualizat 2020 al samsarilor de drepturi litigioase care au primit, în total, peste jumătate de miliard de euro despăgubire de la ANRP.

Vișoiu a încasat și urmează să primească de la ANRP peste 82 de milioane de euro. 78 de milioane de euro (suma aflată în litigiu penal și, acum, civil) au fost primite în bani în perioada 2007 – 2011 și alte 4,5 milioane de euro urmează să le primească tot în bani până în 2023.

Patronul firmei Conarg, Valentin Vişoiu a cumpărat cu 2,7 milioane de euro drepturile litigioase asupra unui teren de peste 20 de hectare din sectorul 3 al Capitalei. Apoi, terenul a fost evaluat la peste 377 de milioane de lei, adică peste 78 de milioane de euro.

Deși este unul dintre cei mai mari samsari de drepturi litigioase, Vișoiu nu a fost urmărit penal sau trimis în judecată de DNA în vreunul dintre dosarele ANRP și nici nu are aplicat sechestru pe avere. DNA a anchetat despăgubirile primite de Valentin Vișoiu, partenerul său de afaceri, Florin Șerban Barbu, și Gheorghe Adrian Manole, dar nu i-a inculpat pe cei 3, ci doar pe membrii Comisiei de la ANRP care le-au acordat despăgubirile, printre care și fostul șef ANI, Horia Georgescu sau Theodor-Cătălin Nicolescu, fost secretar de stat în MJ.

Pe 8 octombrie 2019, Înalta Curte i-a condamnat definitiv pe fostul secretar de stat în Ministerul Justiției și ex-vicepreședinte ANRP, Theodor Cătălin Nicolescu, la 8 ani de închisoare și pe expertul evaluator, Alexandru-Florin Hanu, la 3 ani de detenție efectivă, ambii pentru luare de mită. În acest caz, fostul șef al ANI, Horia Georgescu, a fost achitat definitiv. Instanța a lăsat nesoluţionată latura civilă a procesului privind prejudiciul uriaș de aproape 76 de milioane de euro.

Potrivit revistei Capital, Valentin Vişoiu a ridicat mai multe complexuri rezidenţiale în Bucureşti, printre care Domenii Apartments (proiect cu Dan Șucu), Răsărit de Soare sau Quadra Place. Este unul dintre acţionarii Hotelului Ramada din Piteşti și are o avere estimată la peste 50 de milioane euro.

Într-un interviu acordat EVZ, în 2017, avocatul Rareș Dan, fiul fostului general SRI Dan Gheorghe, a admis că a luat un împrumut de 560.000 de lei de la Valentin Vişoiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Nici macar bun simt nu are escroaca.

 2. Unde ești tu Codruța să-i pregătești un pat în celula ei și complicilor ei…

 3. Se stie ca Nolden Nicoleta raspunde numaia comenzi. Si a inceput prin a-i condamna pe Camatari la niste pedepse care nu au tinut in calea de atac, apoi a continuat in penal si in contencios administrativ. Este o judecatoare cu alte zone de comanda.

 4. deci o Savoniera

 5. FELICITĂRI CURĂȚAȚI JUSTIȚIA DE SLUGI ALE PSD.
  CAM ASTA ÎNSEAMNĂ DRUMUL SPRE NORMALITATE .
  CÂND SE VA ELIBERA SI CSM DE SLUGI ALE PSD .
  CÂND VA SCĂPA CCR DIN SCLAVIA LA PSD.

  • Mai Ioane esti la fel de mizerabil ca astia de g4media, nu am nici o treaba cu pesedeii sau altii de prin politica dar sa tot o dai cu placa aia cu pesedeul deja e ipocrizie, se stie destul de bime ca toti sunt la fel de mizerabili si pesedeii si peleleii si usereii, deci nu o mai tot dati cu mafia pesede ca mafia este in toata clasa politica si in societatea in care traim, condusa de interlopi, militieni slugi ale politicului si interlopilor si asa mai departe

  • Mai taci bai Ioane, ca bati câmpii. Tot ce are legatura cu PSD sunt slugi. Dar despre alte slugi pe care-i pupi in… ce zici?

  • De Ionuț Matei și alții ca el ne-am saturat