G4Media.ro

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă de CSM din magistratură pentru a doua oară.…

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă de CSM din magistratură pentru a doua oară. Motivul: nerespectarea distribuţiei aleatorii a dosarelor

Secţia de judecători a CSM a exclus-o luni din magistratură pe Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat la zece ani de închisoare pe Dan Voiculescu, potrivit site-ului instituţiei. Este a doua excludere, după ce la precedenta Camelia Bogdan a avut câştig de cauză în instanţă.

Decizia de excludere din magistratură a fost luată pentru „nerespectarea în mod grav sau repetat a dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”, abatere disciplinară prevăzută la art. 99, litera o) a Legii 303-2004.

Judecătorii din CSM au luat decizia în unanimitate.

Camelia Bogdan, fostă judecătoare la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşti, ar fi primit mai multe dosare spre judecare, în ianuarie 2016, care iniţial fuseseră repartizate unui alt judecător, dar care intrase în concediu, scrie Agerpres. După ce judecătorul titular a revenit din concediu, Camelia Bogdan ar fi păstrat un dosar, în care a dispus, în luna mai 2016, confiscarea unor sume de bani, printre cei vizaţi fiind şi notarul Jan Andrei, soţul Laurei Andrei, şefa Tribunalului Bucureşti.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. S-au razbunat pentru confiscarea averii sefei.

  2. CSM haita PSD-ului. Sa speram ca judecatoarea Camelia Bogdan va castiga recursul. Cred ca sunt invidiosi pentru succesele ei. Imi este din ce in ce mai greata . Credeam ca judecatorii din CSM inca nu si-au indoit coloana chiar de tot. CSM a ajuns doar o anexa a lui dragnea si voiculescu. Sa le fie rusine.

  3. CB era increzatoare si spunea ca nu o sa aiba niciun fel de emotii in legatura cu verdictul pe care il va da ICCJ plangerii pe care o va face impotriva deciziei CSM. Spunea ca, in cel mai rau caz, „va defila” la CEDO cu plangereace o va face acolo.

    Mi-a placut faptul ca ea a anuntat ca oricum va informa si mediul international de ceea ce i se intampla in Romania !

    Problema este ca pe plan intern, in mediul juridic este cam singura impotriva tuturor !

    PS. Oricum ceea ce a facut CSM, in subsidiar nu a fost altceva decat sa valideze metoda Dragnea de la ICCJ : Cand esti pe cale sa fii judecat, este suficient sa lipseasca un membru al completului de judecata, (eventual datorita pensionarii) pt ca dosarul sa fie reluat de la zero, din cauza imposibilitatii respectarii principiului continuitatii.