G4Media.ro

Judecătoare de la Tribunalul București, acuzată de DNA că lua șpagă de…

Judecătoare de la Tribunalul București, acuzată de DNA că lua șpagă de la inculpați și că a condamnat la închisoare cu executare un minor pentru că tatăl acestuia a refuzat să plătească mita

DNA anunță, într-un comunicat, că a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, un judecător de la Tribunalul București sub acuzația de luare de mită. Burlan Pușcaș Elena, la data faptelor judecător în cadrul Tribunalului București, este acuzată de săvârșirea a patru infracțiuni de luare de mită. Ea ar fi primit în perioada iunie 2009 – februarie 2010 prin intermediari suma totală de 63 de mii de euro. Mai mult, DNA o acuză că, într-unul din dosarele pe care le judeca, ”inculpata a pronunțat o pedeapsă cu executare efectivă a pedepsei, deoarece tatăl acestuia a refuzat să plătească suma solicitată de magistrat.”

Redăm mai jos integral comunicatul DNA

”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În contextul judecării a două dosare penale ce priveau săvârșirea unor infracțiuni săvârșite cu violență (tentativă de omor calificat, șantaj, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice), inculpata Burlan-Pușcaș Elena a primit, în perioada iunie 2009 – februarie 2010, prin intermediari, de la mai multe persoane (inculpați și rude ale unora dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească), suma totală de 63.000 de euro.

Astfel, în legătură cu o cauză penală pe care inculpata a avut-o spre judecată, aceasta a primit suma de 10.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu și alți 30.000 de euro pentru a dispune pronunțarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei față de toți cei nouă inculpați judecați.

În legătură cu o a doua cauză penală pe care inculpata a avut-o spre judecată, aceasta a primit suma de 8.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu și alți 15.000 de euro pentru a dispune pronunțarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei față de patru din cei cinci inculpați judecați; cu privire la cel de-al cincilea inculpat, deși minor la data săvârșirii infracțiunii pentru care a fost judecat, inculpata a pronunțat o pedeapsă cu executare efectivă a pedepsei, deoarece tatăl acestuia a refuzat să plătească suma solicitată de magistrat.

Ulterior, în ambele cauze magistrații Curții de Apel București au admis apelurile parchetului și au pronunțat pedepse cu executare față de autorii infracțiunilor de tentativă de omor calificat, pedepse cuprinse între 5 și 8 ani.

În cauză s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile și mobile aflate în posesia ori proprietatea inculpatei Burlan-Pușcaș Elena.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cand o sa vada cat de ieftin e pretul ca sa scapi pt o tentativa de omor, or sa ne napadeasca toti mafiotii italo-americani si toate ramasitele ISIS !

  PS. Pe pariu ca cei 9 pt care a incasat d-na jude pospaiul ala de bani sunt romi ?

  PPS. Pe pariu ca macar o parte dintre cei majori sunt recidivisti ?

  PPPS. Pe pariu ca recidivistii o cunosteau dinainte pe d-na Streasina gaurita ? 😉 :))

 2. Asta e un judecător după chipul și asemănarea lui fmmtudorel diferența fiind că al doilea nu a fost prins. Aceștia sunt cei care împart dreptatea pe lumea asta.

 3. Toti sus-pusii fie ca sunt judecatori/politicieni sau mari functionari, sa nu isi imagineze ca nu vor avea probleme candva in viitor dupa ce s-au incurcat cu toti derbedeii/interlopii si clanurile tiganesti. Ai acceptat o mita ca judecator, asteapta-te sa fii cumparat pe vecie de borfasi, sa fii la mana lor. Nu exista nicio sansa sa te intelegi pe termen lung cu cei care au minte putina si primitivism cat cuprinde. Macar din atata lucru si d-na judecatoare putea sa-i evite.

 4. Sunt la intrecere cu medicii.

 5. 2009-2010? Stiti ca suntem in 2018, da?

 6. morjenel articolul asta nu e pt tine hehe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.