G4Media.ro

Jordan Bardella o înlocuiește pe Jean-Marie Le Pen în fruntea partidului francez…

sursa foto: Facebook/Jordan Bardella

Jordan Bardella o înlocuiește pe Jean-Marie Le Pen în fruntea partidului francez de extremă dreaptă Reuniunea Naţională / Bardella se află într-o relaţie cu fiica surorii Marinei Le Pen

Jordan Bardella a fost ales sâmbătă preşedinte al principalului partid de extremă dreaptă din Franţa, Reuniunea Naţională (RN, fostul Front Naţional – n.r.), relatează Agerpres conform AFP.

Eurodeputatul Bardella, în vârstă de 27 de ani, devine astfel primul şef al acestui partid care nu face parte din ”dinastia familială” Le Pen, Jean-Marie Le Pen fiind fondatorul Frontului Naţional în 1972, devenit Reuniunea Naţională sub conducerea fiicei sale, Marine Le Pen. Totuşi, notează dpa, Bardella se află într-o relaţie cu fiica surorii Marinei Le Pen.

Bardella, care era deja de un an preşedintele interimar al formaţiunii, a obţinut 84,84% din voturile membrilor de partid, faţă de 15,16% înregistrate de principalul său contracandidat, Louis Aliot, primarul oraşului Perpignan şi fostul partener de viaţă al Marinei Le Pen.

Ascensiunea lui Bardella, favoritul Marinei Le Pen, a fost meteorică, încă de la înrolarea sa în partid, la vârsta de 16 ani, aminteşte EFE.

Bardella, născut în suburbiile pariziene din departamentul Saint-Denis într-o familie de imigranţi de origine italiană, a fost desemnat de Le Pen cap de listă la alegerile europene din 2019, când el încă nu împlinise 24 de ani. RN a câştigat acest scrutin în Franţa şi Bardella a devenit al doilea cel mai tânăr eurodeputat.

În ceea ce o priveşte, Marine Le Pen a anunţat anterior că doreşte să se concentreze pe conducerea puternicului său grup parlamentar.

Le Pen a preluat frâiele partidului de la tatăl său în 2011. De atunci, ea a reuşit cu succes să spele imaginea partidului, care a fost multă vreme pronunţat de extremă dreapta, şi l-a redenumit Reuniunea Naţională în 2018.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „o inlocuieste pe Jean-Marie Le Pen” 😀

    Chiar sunteti siguri, @redactia?

  2. Ce fata de bărbat adevărat naționalist extrema dreapta are.