G4Media.ro

Joe Biden va căuta să prelungească cu cinci ani tratatul de limitare…

Joe Biden va căuta să prelungească cu cinci ani tratatul de limitare a armelor nucleare strategice New START cu Rusia

Noul preşedintele american, Joe Biden, va căuta să prelungească cu cinci ani tratatul de limitare a armelor nucleare strategice New START cu Rusia, a relatat joi publicaţia Washington Post, citând înalţi responsabili americani sub rezerva anonimatului, potrivit Agerpres.

Candidatul desemnat de Biden pentru funcţia de secretar de stat, Antony Blinken, declarase marţi în Congres că noua administraţia de la Washington va încerca să prelungească termenul acestui tratat nuclear cheie care expiră la 5 februarie.

Kremlinul a declarat miercuri că va saluta o prelungire a pactului ultimului tratat bilateral major de dezarmare nucleară între Rusia şi SUA.

MAE rus a afirmat la rândul său că Moscova speră într-o muncă ‘mai constructivă’ cu administraţia noului preşedinte american Joe Biden în vederea prelungirii New START.

Noul START, semnat în 2010 – ultimul tratat major dintre SUA şi Rusia – tratat care limitează la 1.550 numărul focoaselor nucleare care pot fi deţinute de părţile semnatare şi la 700 numărul rachetelor nucleare şi al bombardierelor care pot fi desfăşurate, adică o reducere cu aproape 30% comparativ cu limita anterioară stabilită în 2002.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Jimmy Carter reloaded!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.