G4Media.ro

Joe Biden: Statele Unite vor reveni în Acordul de la Paris privind…

Joe Biden: Statele Unite vor reveni în Acordul de la Paris privind modificările climatice în prima zi a mandatului meu de preşedinte / Reacția lui Macron: „Welcome back, welcome home!”

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a promis, sâmbătă, că Statele Unite vor reveni în Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice în prima zi a mandatului său la Casa Albă, relatează AP, preluată de News.ro.

“Statele Unite vor reveni în Acordul de la Paris în prima zi a mandatului meu de preşedinte. Voi începe imediat să lucrez împreună cu omologii mei din lume pentru a face tot ce este posibil, inclusiv convocarea liderilor economiilor importante pentru un summit privind clima în primele mele 100 de zile de mandat”, a afirmat Biden.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat, în engleză, anunțul lui Biden.

„Welcome back, welcome home!” (‘Bine aţi revenit acasă!), le-a transmis el „prietenilor americani”, în intervenţia la un summit privind clima organizat virtual de ONU, Franţa şi Marea Britanie.

„Am continuat să avansăm, să lucrăm în ciuda alegerii făcute de SUA”, a spus el cu referire la retragerea Washingtonului decisă de Donald Trump. „Şi am rezistat”, a adăugat Macron.

Preşedintele francez a subliniat totuşi că mai rămân dificultăţi de depăşit pentru a răspunde obiectivelor acestui acord încheiat în urmă cu fix cinci ani. „Nu mai avem mult timp şi ştim că acţiunea trebuie să fie imediată”, a subliniat el.

Macron a insistat în special asupra necesităţii „de a ne trasa o traiectorie şi de a oferi mijloace credibile pentru a atinge neutralitatea în materie de emisii de carbon până în 2050”.

Mai mult de 70 de lideri mondiali participă sâmbătă la întâlnirea virtuală la care se caută soluţii pentru reducerea emisiilor şi care are loc la a cincea aniversare a Acordului climatic de la Paris.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a catalogat modificările climatice drept o farsă şi a retras Statele Unite din Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice.

Citește și: Secretarul general al ONU le solicită statelor să declare ”stare de urgenţă climatică”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Trump a facut rau Romaniei mai mult decat ticalosul Rasputin.

 2. Acordul de la Paris nu e un tratat, in interpretarea americanilor. E o stratagema necesara pentru ca nu ar fi trecut niciodata prin Senat.

  Tratatele care trec prin Senat au teoretic putere de lege (desi diversi primari s-au sters undeva cu Conventia Unica pentru Controlul Narcoticelor care intezice marijuana).

  Compunerile care nu trec prin Senat nu sunt nici macar hartie igienica pentru primari. Ar fi bine ca G4 sa fie ziar, as prefera acest articol tipart pe hartie moale.

 3. Nimic despre marșul de sâmbătă împotriva noului „proiect de lege privind securitatea globală” al Franței de la Paris. Asociațiile musulmane s-au alăturat mitingului, protestând împotriva așa-numitului „proiect de lege anti-separatism”, care vizează grupuri considerate ostile Republicii Franceze, inclusiv Frăția Musulmană.HAI G4 dar nu va influenteaza ciolos securila!

 4. Da Seb, ca frăția musulmana e de fapt o organizație de ajutorare și asistenta sociala, ca semiluna rosie. Pe ce lume trăiești!? Crima organizata și organizații teroriste iși ascund activitatea și banii tocmai in spatele unor astfel de organizatii

  • Tocmai, grupul Reinert nu doreste sa recunoasca ca Fratia mulsulmana cu sediul in Egipt alimenteaza pe dragii de arabeti din Fasia Gaza cu niscauva bombe si rachete!

 5. Populism ieftin. Acordul de la paris nici macar nu a intrat in vigoare. El intra in vigoare din 2021, mi se pare ca in luna iunie. Daca il intrebi pe biden ce prevede acordul de la paris, nici nu stie.

 6. Welcome back, welcome home! Țările socialiste europene in frunte cu Franta au nevoie de banii americanilor pentru a-si vedea realizate proiectele utopice socialiste! Welcome back! Money back!