G4Media.ro

Joe Biden și Xi Jinping au vorbit la telefon peste două ore,…

sursa foto: Captură video

Joe Biden și Xi Jinping au vorbit la telefon peste două ore, anunță Casa Albă

Convorbirea telefonică a președintelui american Joe Biden cu omologul său chinez Xi Jinping, joi, a durat mai mult de două ore, a anunțat Casa Albă, potrivit Reuters.

Revenim cu detalii…

Context

Preşedintele american Joe Biden a anunțat marți că l-ar putea suna pe omologul său chinez Xi Jinping săptămâna aceasta, însă aşteaptă o confirmare, potrivit AFP.

Întrebat de jurnalişti despre un eventual astfel de apel – foarte aşteptat în contextul unei eventuale vizite a preşedintei Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi în Taiwan, care alimentează tensiunile între Washington şi Beijing -, Joe Biden a răspuns ”este lucrul la care mă aştept, dar vă voi ţine la curent când se va organiza”.

Nancy Pelosi, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, unul dintre primii oameni în stat, urmează să efectueze o vizită în Taiwan în august, însă nu a confirmat dacă va efectua sau nu această vizită.

Într-un gest neobişnuit, şeful statului american a avertizat săptămâna trecută că armata americană consideră că această vizită a lui Pelosi în Taiwan ”nu este o idee bună”.

Guvernul american de teme că China nu face o diferenţă între aripile legislativă şi  executivă a statului, mai ales în contextul în care Beijingul consideră susţinerea tot mai are a Taiwanului de către Statele Unite drept o susţinere a unei declaraţii de independenţă oficială a insulei, pe care China o revendică drept parte a teritoriului chinez.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Joe Biden nu-și ține staff-ul la 50 de metri ca Putin, fiindcă nu e paranoic. A avut covid și i-a trecut, în timp ce Putin tremură de frică la 50 de metri de oricine, patetic.

  2. Xi a vorbit si Dementia Joe a luat notite :))))))

  3. De ce tremură dacă e vaccinat cu Pfizer?

  4. Visul a
    Angliei de a deveni imperiu??!!?