G4Media.ro

Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris promit să apere dreptul la avort,…

Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris promit să apere dreptul la avort, despre care spun că este ”atacat mai mult ca niciodată”

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi vicepreşedintele Kamala Harris au promis sâmbătă să utilizeze toate mijloacele aflate la dispoziţia lor pentru a apăra dreptul la avort, al cărui viitor este suspendat în aşteptarea unei decizii a Curţii Supreme, informează Reuters, potrivit Agerpres.

”Dreptul constituţional stabilit în cazul Roe vs. Wade în 1973 este atacat mai mult ca niciodată”, au afirmat Biden şi Harris într-un comunicat cu ocazia marcării a 49 de ani de la acea decizie istorică.

Fără a utiliza termenul ‘avort’ în comunicatul lor, preşedintele şi vicepreşedintele SUA au tras un semnal de alarmă asupra ”restrângerii accesului la asistenţă de sănătate sexuală şi reproductivă”, în special în statele Texas şi Mississippi.

Dreptul la avort în SUA – care nu este garantat de o lege federală – se bazează pe decizia Curţii Supreme în cazul ‘Roe vs. Wade’. Înalta curte a confirmat în 1992 acest drept atât timp cât fetusul nu este viabil, adică spre 22-24 de săptămâni de sarcină.

Însă state precum Texas au lansat o ofensivă, adoptând legi restrictive dintre care unele contravin jurisprudenţei, cu scopul de furniza înaltei curţi un prilej de a reveni asupra acestui subiect.

Sursa foto: Joe Biden / Facebook

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

38 comentarii

 1. Mari luptatori-anticrestini, anti Natura…

  • te referi la republicani ?

  • Din păcate, lumea a ajuns la mana lui putin datorita unui senil și a unei frustrate de culoarea pielii sale, din America, de trădarea unei alte senile cu parkinson și a unei matracuce care a ajuns șefa consiliului UE, ambele nemtoaice, datorita unei franțe care aa adoptat o poziție de lacheu în fata germaniei… Da ME, degeaba faci pe interesantul, republicanii au fost cei care au aparat tara și lumea libera, nu democrații, pesedeul american. Acum se vede rezultatul. Un exaltat, frustrat ca intra in vârsta a treia, vrea sa pornească un nou război în Europa. Nu numai ca are șanse să-l repornească, dar cei care se lauda ca sunt vioara întâia în euro adică nemții, fac de fapt jocul lui putin.

  • O mică remarcă, nu psd-ul ci usr-ul american

 2. Cu hodorogul asta, SUA este mai slaba ca oricand. Nu e de mirare ca Putin isi incordeaza muschii. Mare mirare de n-o sa fie sacrificata Ucraina, urmand sa avem granita cu rusii. Asta e preocupat de divorturi, curcubee, blm-uri. Cred ca-l domina grav Putin la telefon.

  • „Cu hodorogul asta, SUA este mai slaba ca oricand”
   Banuiesc ca te referi la Trump (ca el era cu fata infipta in dosul lui Putin)

 3. Tovarasii astia woke-isti au si probleme de logica, in afara prostiei de ideologie pe care o practica. Sunt pe de o parte impotriva condamnarii la moarte, dar sunt in favoarea avortului. Dar ce poti sa te astepti de la niste cetateni spalati la creier.

  • mda. ca tovarasii tai is mai logici: sint pentru avort si pentru pedeapsa cu moartea. si pro gun si nu sint vegetarieni.

  • si care e legatura intre avort si condamnarea la moarte???? ca eu nu o vad oricat ma chinui.

  • …….spre deosebire de trumpiti care sint logicieni innascuti,: sint impotriva avortului dar pentru pedeapsa cu moartea si arme la liber, fara numar, fara numar, inclusiv la purtator pe strada, in magazine, in scoli, peste tot! 😠

  • ME, dacă avortul se făcea mai ușor, acum nu am mai fi nevoiți sa te suportam…

 4. My body my choice, dar pana la injectii. Acolo Biden stie ce e mai bine pentru sclavi.

  • Aha. si invers nu e valabil : my body my choice, dar pina la avort. Acolo Trump stie ce e mai bine pentru sclavi

 5. Dreptul la viata e un drept fundamental consimtit de carta drepturilor omului sin nu poate fi inlaturat de alte ,,drepturi” .

 6. „E vorba despre dreptul la avort, d-le.presedinte”. „Un mort? Cine, Putin? Am invins”!

 7. „E vorba despre dreptul la avort, d-le.presedinte”. „Un mor.t? Cine, Putin? Am invins”!

 8. E ca si cum ai apara dreptul la crima. Avort = Crima.

  • esti varza!!!! nu trebuie sa decizi tu decat pt tine, iar in urma unui viol ce ai vrea? sau cand se descopera malformatii ? sa accepte asa? accepta tu intai si dupa aia vorbeste.

  • Crima e mult mai grava decat violul.

 9. Avortul e o crima strigatoare la cer.

  • De ce e „strigătoare” la cer, că așa spun pocăiții?

  • Pe pariu că nu ai avut un viața ta grijă de o fiinta vie!! De unde si pana unde hotărăști tu ce face k femeie cu viața ei?? Faci tu ceva în privința copiilor orfani,din centre de plasament??? Dar ai păreri! Proaste!!

 10. Dar in cazul unui viol, tot crima este?

  • Pai de ce sa nu omoare copilul si dupa? De ex e tinuta jos pana face copilul, dupa care se elibereaza si ea, si copilul si il omoara. Ce zici?

 11. Fix asta e agenda americanilor- certificatul, clima, drepturile LGBTQ

 12. Dreptul la avort trebuie sa fie oferit femeilor. Fara discutie.

  • Dreptul la avort trebuie acordat doar cand se elimina obligativitatea pensiei alimentare.
   Daca doar femeia decide, sa decida pentru ea nu si pentru barbat. 🙂

  • Să-și pună căciulița dacă nu vrea să plătească pensie alimentară.

 13. In prostia lor fac avorturi pe la douazeci de ani, iar dupa treizeci si cinci de ani, cand nu mai sunt biologic fertile, se chinuie cu fertilizari in vitro si mai nasc si copii cu autism sau sindrom down. Feminismul e cancer pentru societate si familie. Avortul e crima!

  • Religia este crimă! În numele ei au murit milioane de oameni. Sau despre acele crime voi creștinopații nu scoateți un cuvânt, că nu dă bine la propagandă?

 14. Adica cum, nu pot sa imi omor in liniste copilul?

  • Nu, nu poți, pentru că nu îți „ucizi” copilul, ci un embrion, oricât de tare v-ați strădui voi creștinopații să induceți ideea unei „crime”.

 15. Avortul este un drept natural.

  • Pe care părinții lor din păcate nu l-au practicat

  • Ma canibaliilor, pentru cine sa procreeze daca nu sunt conditii prielnice sa traiasca sanatosi?…pentru, organe, pedofili, traficanti, talhari, etc. Pana si pomii isi avorteaza fructul din floare daca ne exista solul, apa, lumina, etc, sa traiasca, nu-l chinuie sa putrezeasca ori sa-l manance viermii.

 16. Adică e un drept de la natura mai Ioane??
  Pai maimuța aia din care te tragi tu își omoară copiii?Tot drept de la natura este sa fi și popo , este ? Sau în capul tău nașterea unui copil este o relicva a evului mediu?

 17. Este și moral.