G4Media.ro

Joe Biden îi cheamă pe americani la vot pentru a obține în…

Sursa foto: Wikimedia Commons - Flickr / Gage Skidmore

Joe Biden îi cheamă pe americani la vot pentru a obține în Congres o majoritate favorabilă avortului

Preşedintele SUA, Joe Biden, a promis vineri, după decizia Curţii Supreme a SUA care a anulat jurisprudenţa ce garanta dreptul femeilor la avort şi pe care el catalogat-o drept o ”eroare tragică”, că guvernul său va apăra acest drept şi le-a cerut cetăţenilor americani să vină la urne în noiembrie la alegerile de la jumătatea mandatului pentru ca în Congres să fie garantată o majoritate favorabilă avortului, relatează Agerpres AFP şi EFE.

”Avem nevoie de mai mulţi lideri statali care să protejeze acest drept la nivel local (…) Trebuie să alegem funcţionari care să facă acest lucru”, a indicat preşedintele democrat, insistând asupra scrutinului care se anunţă dificil pentru tabăra sa politică ce riscă să piardă locuri în Congres în favoarea republicanilor.

”Sănătatea şi viaţa femeilor acestei ţări sunt acum în pericol”, a mai susţinut Biden într-un discurs rostit după decizia istorică a Curţii Supreme a SUA anunţată, potrivit liderului de la Casa Albă, într-o ”zi tristă” pentru SUA şi care în opinia sa este ”o eroare tragică” şi un rezultat al unei ”ideologii extremiste”.

Salutată de conservatori şi criticată de progresişti, decizia Curţii Supreme a SUA privind avortul anulează jurisprudenţa stabilită prin cazul emblematic ‘Roe v. Wade’ din 1973, care garanta dreptul femeilor la avort şi legaliza la nivel naţional întreruperile de sarcină. Hotărârea nu scoate în afara legii avorturile, dar restabileşte situaţia când fiecare stat al federaţiei era liber să le autorizeze sau nu şi menţine o lege din Mississippi, sprijinită de republicani, care interzice avortul după 15 săptămâni de sarcină.

Astfel, state ale SUA conduse de republicani (conservatori), printre care Missouri, Kentucky, Louisiana sau Dakota de Sud au anunţat la scurt timp după acest verdict că interzic avortul, în timp ce state conduse de democraţi (progresişti), precum New York, California, Oregon şi Washington au anunţat că vor apăra dreptul la avort.

Sursa foto: Wikimedia Commons – Flickr / Gage Skidmore

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dupa 3 luni de sarcina inima fatului incepe sa bata .

  2. Și se mai lauda că i catolic

  3. In enclave cu voi!

  4. „Dar când vine vorba de lucruri precum avortul, grațierea sau drogurile, sunt la fel de liberal ca și bunica ta. Nu-mi place decizia Curții Supreme legată de avort [e vorba de decizia Row v. Wade, cea care a prevăzut „dreptul la avort”, despre care se face referire și în articol –n.m.]. Cred că a mers prea departe. Nu cred că femeia și numai ea singură are dreptul să decidă ce face cu corpul ei”.

    Doamnelor și domnilor, aceasta e declarația unui fost senator american, și anume Joseph Robinette Biden, actualul președinte al SUA, declarație făcută în 1974 într-un interviu pentru Washingtonian (îl găsiți pe net).
    Domnu’ Biden zice sărumîna pentru pleașca asta. E singura lui șansă să mai abată atenția de la catastrofa care îl așteaptă în toamnă.

  5. Mai citește o dată ce ai scris în a 2a propoziție dar leeent și gândește fiecare cuvințel..