G4Media.ro

Joe Biden condamnă legea „radicală” din statul american Texas și promite să…

Joe Biden condamnă legea „radicală” din statul american Texas și promite să apere dreptul femeilor la avort

Preşedintele american Joe Biden a denunțat vehement legea „radicală” extrem de restrictivă față de avort care a intrat în vigoare în statul american Texas și a promis să apere dreptul femeilor la avort, potrivit AFP, citată de News.ro.

„Această lege radicală este o încălcare flagrantă a dreptului constituţional recunoscut prin hotărârea Roe v. Wade”, denunţă Biden într-un comunicat, referindu-se la hotărârea Curţii Supreme din 1973 care a instaurat dreptul la avort în Statele Unite.

„Vom proteja şi apăra acest drept (…). Guvernul meu este foarte ataşat de acest lucru”, a dat asigurări președintele american.

Legea texană, atacată în recurs la Curtea Supremă în regim de urgență, interzice avortul încă de la primele bătăi de inimă ale embrionului, adică în cea de a şasea săptămână de sarcină, inclusiv în caz de incest şi viol.

Legea încredinţează în mod exclusiv cetăţenilor grija respectării prevederilor textului, dându-le posibilitatea să dea în judecată orice persoană sau organizaţie care ajută femei să avorteze după acest termen.

Actul normativ „va complica foarte mult accesul femeilor la îngrijiri de sănătate de care au nevoie, mai ales în comunităţile de culoare sau sărace”, a afirmat Joe Biden.

„În mod scandalos, ea deleagă unor cetăţeni privaţi urmărirea judiciară a celor care ar putea ajuta” femeile să avorteze, a denunţat liderul de la Casa Albă.

Sursa foto: Facebook / The White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. „…interzice avortul încă de la primele bătăi de inimă ale embrionului…”
  Daca iti bate inima inseamna ca esti viu, ca traiesti, dar oponentii acestei legi doresc legiferarea crimei.
  Folositi prezervative si anticonceptionale, nu ucideti!

  • E greu pentru democrati sa foloseasca asemenea metode. E confuzie mare cu genul, nu stiu care ar trebuie sa ia ce…

 2. E o lege statală nu federala. SCOTUS a decis sa nu intervină, deci biden poate sa se dea cu curu de pământ și sa plângă in pumni pana la somnicul de după-amiaza in subsolul din Delaware. Pana seara uita.

 3. Asa e, aveti dreptate. Trebuie o lege care sa oblige violatorii sa foloseasca prezervative. O alta lege care sa oblige femeile sa ia anticonceptionale (pentru cazul in care violatorul incalca prima lege).

  Cum le stii bine tu pe toate, coane Shinx. te-ai gandit la toate.

  • Pana in 6 saptamana. Daca timp de 6 saptamani nu iti dai seama ca ai fost violata…ma tem ca ai alte probleme mai grave decat dreptul la avort…

  • Aruna, lasand ;la o parte atacul la persoana din comentariul tau cu „daca nu … ma tem ca ai alte probleme” – asta tine de cei 7 ani de acasa de educatie, daca nu ii ai, nu poate nimeni sa ti-i dea, lucram cu materialul clientului.

   Expertii medical spun clar ca; (sper ca stii engleza, nu?):

   „If a woman suspects she’s pregnant, she explained, at-home pregnancy tests vary in their ability to give accurate results, especially in the earliest stages. Generally, they work at five-to-six weeks, the doctor said. But even then, it can take multiple tests — or a visit to a doctor — to be 100% sure.
   And an appointment with a doctor can often take another week or two to get.”.

   Deci termenul de 6 saptamani este pus clar la limita inferioara, atat cat sa nu poti spune clar da sau nu. In plus, in cazul unui viol, trauma psihologica este atat de mare, ca se gandeste mai mult emotional decat rational. Fara a vorbi despre nivelul scazut de educatie, conditiile specifice fiecaruia, etc.

   oricum, sa nu lungim vorba, e clar ca nu te uiti la pozitia femeii intr-un astfel de caz, ma intreb cum ai gandi daca ti s-ar intampla tie?

  • Aruna, stai liniștit, femeile au făcut întotdeauna avorturi și vor face întotdeauna. Dacă nu ești femeie și nici nu te poți pune în pielea unei femei sa îți folosești creierul și sa îți imaginezi prin ce trece cineva în astfel de cazuri, nu mai vorbi. Nu aduci niciun plus discuției. Gândești unidirecțional. Îți este foarte frica de femeile care au cariera, care îți pot face rău, asa ca le vrei pe toate cu copii acasă. Ca și asa bărbații nu fac nimic pentru copii lor, mulți ar trebui pur si simplu decăzuți din drepturi.

 4. Legea e locală, ieși din stat și faci ce vrei. Scursri useriste, vedeți-vă de alianța cu AUR.

  • ce are USR, chiar si AUR, PNL, UDMR sau PSD cu un articol despre legea din Texas?