G4Media.ro

Joe Biden a anunțat primele nume din echipa sa: Anthony Blinken va…

Joe Biden a anunțat primele nume din echipa sa: Anthony Blinken va conduce diplomația americană, John Kerry va fi reprezentantul pentru chestiuni climatice, iar Alejandro Mayorkas va fi numit şef al Departamentului Securităţii Interne

Preşedintele ales al Statelor Unite Joe Biden îl va numi pe diplomatul veteran şi oficial din domeniul securităţii naţionale Anthony Blinken în funcţia de secretar de stat, a anunţat luni echipa sa de tranziţie, în timp ce fostul secretar de stat John Kerry va fi reprezentant special pentru climat, relatează DPA, Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Am nevoie de o echipă pregătită în prima zi”, a menţionat Joe Biden într-un comunicat prin care a anunţat aceste numiri, deşi Donald Trump nu şi-a recunoscut încă înfrângerea în alegerile din 3 noiembrie.

„Aceste persoane sunt pe cât de experimentate şi încercate în crize, pe atât de inovatoare şi imaginative”, a adăugat viitorul preşedinte al SUA.

Potrivit dpa, John Kerry, viitorul reprezentant al lui Joe Biden pentru chestiuni climatice, va avea un loc Consiliul Naţional de Securitate. Joe Biden înclină să readucă SUA în acordul internaţional pentru combaterea schimbărilor climatice de la Paris, din care au fost retrase de Donald Trump.

Linda Thomas-Greenfield va fi numită ambasadoare la ONU, iar Avril Haines va deţine funcţia de director al Informaţiilor naţionale, prima femeie care va deţine un astfel de rol.

Alejandro Mayorkas va fi numit şef al Departamentului Securităţii Interne, primul politician hispanic care va primi această funcţie, una care supervizează agenţii cheie de aplicare a legii şi de imigraţie.

Jake Sullivan va deveni consilier pentru securitate naţională, a mai precizat echipa de tranziţie.

Toate aceste poziţii din viitoarea administraţie americană trebuie confirmate de Senat.

Diplomatul Antony Blinken, un susţinător al multilateralismului, a fost numărul doi la Departamentul de Stat în timpul lui Barack Obama. Un susţinător aprig al multilateralismului, un francofon şi un francofil, Antony Blinken ar urma să-i succeadă lui Mike Pompeo, secretarul de Stat al lui Donald Trump, un susţinător al ”presiunii maxime” asupra Iranului şi al unei politici fără concesii faţă de China.

Alejandro Mayorkas (60 de ani) a fost secretar adjunct al Departamentului de Securitate Internă în timpul administrației Obama, s-a născut în Cuba, familia sa mutându-se în SUA când avea doar un an, potrivit informațiilor publicate de Jerusalem Post.

Tatăl lui era cubanez cu rădăcini sefarde, iar mama evreică din România, care a fugit de Holocaust, adăpostind-se în Cuba, în timp ce alți membri ai familiei s-au adăpostit în Israel, după cum a declarat într-un interviu din 2016, anul în care a condus un acord pentru automatizarea schimbului de date cibernetice între Israel și SUA.

Citește și:

Cum ar putea arăta cabinetul lui Biden? Loialiști democrați, republicani anti-Trump, minorități, progresiști, oficiali din era Obama

sursa foto: Facebook\ Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. sa fie intr-un ceas bun

    • Este, dar nu pentru tine.Păcăliciul ăsta de „clipicii” a fost artizanul unei pierderi de timp de vreo trei ani și vreo 36 milioane din banii altora cu farsa lui cu Rusia în care s-a scufundat și porcurorul federal Mueler care după ce a păpat banii a revenit la bază cu deștu-n fund.Cât despre Biden, înafară de ștrimfi nu cred că mai alege ceva după cum nu cred că lumea e destul de idioată să aleagă un decrepit.Oricum, împreună ilustrează perfect disprețul pseudoelitelor care aruncă coji ca ei celor pe care-i consideră vite proaste (și o nimeresc în căteva cazuri) care se mulțumesc cu deșeuri ca ei, oricum doar arlechini jalnici în filmul altora .

  2. Trump ramane consilier de afaceri imobiliare cu rusii.

  3. Este, dar nu pentru tine.Păcăliciul ăsta de „clipicii” a fost artizanul unei pierderi de timp de vreo trei ani și vreo 36 milioane din banii altora cu farsa lui cu Rusia în care s-a scufundat și porcurorul federal Mueler care după ce a păpat banii a revenit la bază cu deștu-n fund.Cât despre Biden, înafară de ștrimfi nu cred că mai alege ceva după cum nu cred că lumea e destul de idioată să aleagă un decrepit.Oricum, împreună ilustrează perfect disprețul pseudoelitelor care aruncă coji ca ei celor pe care-i consideră vite proaste (și o nimeresc în căteva cazuri) care se mulțumesc cu deșeuri ca ei, oricum doar arlechini jalnici în filmul altora .

  4. Alejandro Mayorkas a specificat intr-un interviu, in 2000, ca mama lui este romanoevreica si s-a refugiat in Cuba de frica a ceva. In realitate, presedintele Cubei din 1940 a alungat navele cu „refugiati” cotropitori fara viza. Cititi pe Wiki despre MS St Louis, daca vreti sa fiti culti in cap.

    Sunt foarte incantat cand la Washington se instaleaza jigodii cu ura pe Romania! Nu vrei sa te risti sa iti ia Dughin ceasul, mai bine sa ti-l ia bideu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.