G4Media.ro

Jocurile Olimpice: Performanță excepțională pentru David Popovici, despărțit doar de două sutimi…

sursa foto: Facebook\ COSR (Cristian Nistor)

Jocurile Olimpice: Performanță excepțională pentru David Popovici, despărțit doar de două sutimi de medalia de bronz la 200 m liber: „Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câștigat locul IV”

David Popovici, copilul minune al înotului românesc şi mondial, a făcut o cursă formidabilă în finala de la 200 m liber, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în care a obţinut un excelent loc patru, la doar două sutimi de medalia de bronz, transmite Agerpres.

La doar 16 ani, Popovici a luat startul pe primul culoar, iar după primii 50 m a fost al treilea, a întors al patrulea la 100 m şi al şaselea la 150 m, după care pe ultima lungime a avut un finiş formidabil, terminând pe locul patru (1min44sec68/100, la doar 2/100 de bronzul olimpic.

”Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am şi reuşit. Şi nu aş putea să fiu mai satisfăcut. Aştept să-mi reproşeze antrenorul, eu nu pot decât să mă bucur şi o să se bucure şi el, sunt sigur. Scopul meu iniţial nu a fost să iau medalie, a fost câştig cât de multă experienţă se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul IV”, a declarat David Popovici la zona mixtă după finala de la 200 m liber.

Finala de la 200 m liber, disputată la Aquatics Centre din Tokyo, a fost câştigată de britanicul Tom Dean (1min44sec22/100), urmat în clasament de conaţionalul său Duncan Scott (1min44sec26/100) şi de brazilianul Fernando Scheffer (1min44sec66/100).

Înotătorul român de 16 ani, care la Tokyo a trecut rapid de la statutul de mare speranţă la un sportiv deja consacrat, va concura marţi seara şi în serii la 100 m liber.

Înotul a contribuit la palmaresul României de la Jocurile Olimpice un număr de nouă medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi patru de bronz.

Ultimele medalii olimpice cucerite de înotătorii români datează de la JO 2004 de la Atena, când Alina Potec a obţinut aurul la 200 m liber, iar Răzvan Ionuţ Florea a fost medaliat cu bronz la 200 m spate. El a rămas şi singurul băiat care a urcat pe podium până acum la olimpiadă.

Din 1952, de la prima participare la întrecerile olimpice de înot, reprezentanţii României nu au mai lipsit decât de la două ediţii ale JO, în 1964 şi 1976.

Sportivul român David Popovici, care a câştigat trei medalii de aur şi una de argint la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, a declarat că la Jocurile Olimpice de la Tokyo merge cu gândul de a se califica într-o finală, iar acolo să dea tot ceea ce poate.

„Mi-am îndeplinit obiectivul la Europene, chiar am depăşit ceea ce mi-am propus pentru acest concurs şi am câştigat extrem de multă experienţă. Am auzit imnul naţional după destul de mult timp, pentru că au fost destul de puţine concursuri. Şi l-am auzit nu numai o dată, ci chiar de trei ori… a fost foarte frumos de fiecare dată când am urcat pe podium să îmi văd steagul acolo cum urcă. Acum voi merge la Tokyo cu acelaşi gând, acela de a face tot ce pot eu mai bine într-o finală olimpică. Vreau să mă descurc acolo, să mă obişnuiesc cu o finală olimpică pentru că vor veni multe altele. Şi să încerc să mă distrez pe cât de tare pot acolo, pentru că despre asta este vorba, acesta este spiritul olimpic”, a spus Popovici la întoarcerea la Bucureşti de la Campionatele Europene.

„Gândurile mele au rămas la fel pentru că înainte să ajung la Europenele de juniori eram conştient că o să trec printr-un concurs greu şi lung şi apoi voi sta doar trei zile în ţară, după care voi pleca la Olimpiadă. Am fost focusat total pe două concursuri în acelaşi timp şi faptul că mi-am depăşit cu mult aşteptările nu schimbă cu nimic concentrarea şi ceea ce mi-am propus eu pentru Olimpiadă. Aştept să mă calific în finala olimpică şi acolo se poate întâmpla orice. Cine e cel mai în formă, cine se simte cel mai bine în ziua aceea şi cine e cel mai pregătit mental va triumfa. Se poate întâmpla absolut orice atunci”, a adăugat juniorul de 16 ani.

Popovici se caracterizează drept „un băiat care înoată repede” şi spune că nu se va lăsa copleşit de presiune la Jocurile Olimpice.

„Sunt un băiat care înoată repede şi care are doi antrenori foarte buni, nişte părinţi foarte buni şi nişte oameni care mă susţin geniali. Ar fi o prostie să mă las copleşit de presiune la Tokyo, ba chiar să o bag în seamă. Toată presiunea care ar veni ar fi numai de la mine şi chiar şi aşa, ar fi o presiune inutilă pentru că antrenamentul e făcut, muncă e depusă şi o dată ce voi ajunge la Jocuri trebuie să fac doar ce ştiu”, a explicat el.

sursa foto: Facebook\ COSR (Cristian Nistor)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Perciunatul a scos timp bun , bravo lui.

 2. Cea mai frumoasă poveste românească de la această olimpiadă. Felicitări David Popovici!

 3. 👏👏👏👏👏👏
  Succes în continuare!!!!🤗🤗🤗

 4. Exceptional !! Imi dorec tot ce e mai bun pentru tine , tinere !

 5. Felicitari !

 6. Am pierdut pana și bronzul dar am învins!!! Uraaa! O sa primesc premiul de participare! M-am născut și am câștigat! Bai nene, nu-și aduce nimeni aminte nici de locul dou, darămite de mențiunea de pe locul patru cu coronița și diploma de participare. Sa ne radem cu sportivii…

 7. Bun sportiv si pare ca are si ceva in cap!

  FELICITARI!