G4Media.ro

Jens Stoltenberg, șeful NATO, se va întâlni cu ministrul rus de externe…

Jens Stoltenberg, șeful NATO, se va întâlni cu ministrul rus de externe la Conferința de la Munchen

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că intenţionează să se întâlnească cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov la sfârşitul săptămânii în curs în Germania, la Conferinţa de securitate de la Munchen, pentru a discuta cu privire la Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), informează dpa, preluat de Agerpres.

‘Cred că este important să avem un dialog cu Rusia, mai ales când ne confruntăm cu atâtea probleme dificile, precum creşterea tensiunilor din cauza încălcării Tratatului INF’, a afirmat Stoltenberg, înaintea unei reuniuni a miniştrilor apărării din NATO la Bruxelles.

‘Obiectivul nostru principal acum este de a menţine tratatul şi există o fereastră de oportunitate pentru Rusia să revină la respectarea acestuia, întrucât procesul de retragere nu se va încheia până în luna august’, a explicat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

„Continuăm să invităm Rusia să revină în conformitate cu tratatul”, a adăugat Stoltenberg, subliniind că ”NATO îşi plănuieşte viitorul în absenţa Tratatului INF şi cu mai multe rachete ruseşti’.

La începutul lunii februarie, SUA şi-au anunţat retragerea din Tratatul INF, reproşând Rusiei dezvoltarea noii sale rachete Novator 9M729, gestul său fiind urmat de Rusia, care denunţă instalaţiile antirachetă americane din Europa. NATO insistă asupra prezervării Tratatului INF, piatra unghiulară a securităţii europene din ultimele decenii, cerând Rusiei să revină la respectarea acordului. Moscova se declară pregătită pentru dialog, dar refuză să-şi distrugă noua rachetă, capabilă să transporte focoase nucleare.

Citește și:

Încă un avertisment din partea șefului NATO: Rusia continuă să dezvolte rachete capabile să transporte încărcătură nucleară

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.