G4Media.ro

Jens Stoltenberg: NATO puternică este bună atât pentru America de Nord, cât…

Jens Stoltenberg: NATO puternică este bună atât pentru America de Nord, cât şi pentru Europa, dat fiind că niciunul dintre noi nu poate aborda singur dificultăţile cu care ne confruntăm. Astăzi este începutul unui nou capitol

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că instalarea lui Joe Biden la Casa Albă reprezintă „începutul unui nou capitol” şi a evidenţiat că doreşte să menţină o cooperare strânsă cu noul preşedinte american, transmite EFE.

„O NATO puternică este bună atât pentru America de Nord, cât şi pentru Europa, dat fiind că niciunul dintre noi nu poate aborda singur dificultăţile cu care ne confruntăm. Astăzi este începutul unui nou capitol şi aştept cu nerăbdare cooperarea noastră strânsă!”, a scris Stoltenberg pe contul său de Twitter.

Totodată, într-un comunicat de presă, şeful NATO a subliniat că legătura dintre SUA şi Europa „este baza securităţii noastre”.

„Timp de mai bine de 70 de ani, alianţa noastră transatlantică a garantat libertatea, pacea şi securitatea popoarelor noastre. Leadership-ul Statelor Unite continuă să fie esenţial, în timp ce acţionăm împreună pentru a ne proteja democraţiile, valorile şi ordinea internaţională bazată pe norme”, a apreciat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a mai spus că aliaţii trebuie să rămână uniţi pentru „a aborda consecinţele asupra securităţii ce rezultă din ascensiunea Chinei, ameninţarea terorismului, inclusiv în Afganistan şi Irak, şi o Rusie mai fermă”.

„Niciunul dintre noi nu poate face faţă singur acestor provocări, însă împreună în NATO reprezentăm un miliard de oameni şi jumătate din forţa militară şi economică a lumii”, a constatat Stoltenberg, care şi-a exprimat speranţa că va conlucra strâns cu Biden şi că va avea prilejul să-i ureze bun venit la summitul NATO de la Bruxelles din acest an – relateaza Agerpres.

 

Sursa Foto: Jens Stoltenberg/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Vocea de la tele-ecran face o pauză, apoi continuă pe un alt ton, mult mai sever:

  – Atenţiune, ascultători! Fiţi pregătiţi pentru un comunicat important la orele cincisprezece-treizeci! Reţineţi! Cincisprezece-treizeci! Este vorba despre ştiri de maximă importanţă! Aveţi grijă să nu le scăpaţi! Cincisprezece-treizeci!

  Muzica de fanfară începe din nou. Inima îi tresare în piept. Asta este buletinul de pe front! Ceva instinctiv îi spune că ştirile sunt proaste. Toată ziua, ambalându-se când mai mult, când mai puţin, i-a dat ghes gândul la o înfrângere decisivă în Africa. Parcă şi vede armata eurasiană năvălind peste frontiera până atunci neatinsă şi scurgându-se spre sudul Africii ca un convoi de furnici. De ce oare n-au putut fi loviţi cumva în flanc? Dacă ajung să controleze întreaga Africă şi dacă pun mâna şi pe aeroporturile şi bazele de submarine de la Capul Horn, înseamnă că taie Oceania în două. Ce-ar urma? înfrângere, prăbuşire, reîmpărţirea lumii, distrugerea Partidului! Trage aer adânc în piept. O cumplită harababură de sentimente i se naşte în suflet – de fapt, nu tocmai o harababură; mai degrabă nişte straturi succesive de sentimente, din care nu se mai poate spune care strat este cel mai de jos.

  Un sunet ascuţit de trompeţi a tăiat aerul în două. Buletinul de pe front! Victorie!! întotdeauna înseamnă victorie când ştirile încep cu sunetul de trompeţi! Prin tot barul trece un fel de fior electrizant. Până şi chelnerii au ţâşnit de la locurile lor şi stau acum numai ochi şi urechi.

  Sunetul de trompeţi a declanşat un imens volum de zgomot. Imediat după aceea, o voce excitată la maximum începe să turuie la tele-ecran, dar, încă înainte de a începe, a fost deja înecată aproape cu totul de răcnetele uralelor care vin de pe stradă. Vestea a străbătut străzile ca prin minune. Nu aude, din tot ce se transmite la tele-ecran, decât exact cât îi trebuie ca să-şi dea seama că totul s-a petrecut aşa cum a anticipat el: o imensă armada navală, asamblată în secret, o lovitură bruscă în spatele duşmanului, săgeata albă străpunsese coada celei negre. Fragmente de exclamaţii triumfătoare se disting din vacarm:

  – Amplă manevră strategică – perfectă coordonare – totală derută -jumătate de milion de prizonieri – completă demoralizare – control asupra întregii Africi – finalul războiului se întrevede deja – Victorie! – cea mai mare victorie din istoria omenirii – victorie, victorie, VICTORIE !!

  Picioarele îi tropăie convulsiv pe sub masă. Nu s-a ridicat de pe scaun, dar în minte a luat-o deja la goană, aleargă de zor, a ajuns afară, s-a alăturat mulţimii şi zbiară şi el, până ajunge să nu se audă nici el pe el. Deocamdată, ridică ochii din nou spre portretul Fratelui cel Mare. Colosul care stă călare peste întreaga planetă! Stâncă împotriva căreia năvălesc în zadar hoardele Africii! Şi nu sunt nici zece minute – auzi, zece minute ! – de când îi mai dădea târcoale gândul acela echivoc, semnul de întrebare în legătură cu ce avea să anunţe buletinul de ştiri: victorie sau înfrângere. Ah, nu este vorba numai de o armată eurasiană care a pierit! Multe lucruri s-au schimbat la el din prima zi pe care şi-a petrecut-o la Ministerul Iubirii, dar schimbarea finală, indispensabilă, cea prin care efectiv se însănătoşeşte, abia acum, în clipa asta, a avut loc.

  Ridică ochii tulburi către figura enormă. Patruzeci de ani i-au trebuit ca să priceapă ce fel de zâmbet se ascunde în spatele mustăţii negre, late de un metru. Ah, ce ticăloşie făcuse şi ce pierdere fusese pentru el să nu înţeleagă atâta timp! Ah, cu câtă încăpăţânare s-a exilat de unul singur de la pieptul iubitor! Două lacrimi cu iz de gin i se preling de o parte şi de alta a nasului. Dar gata, totul este bine acum, lupta s-a sfârşit. A câştigat bătălia cu el însuşi, îl iubeşte pe Fratele cel Mare!

 2. Ce făceau eu functionarii NATO daca rămâneau fără joburi? Noroc cu Biden. Sa vedem cum cere el 2% Germaniei..Sunt curios.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.