G4Media.ro

Jean-Marie Le Pen susține că e dispus să-l sprijine pe Eric Zemmour…

sursa foto: Twitter/ Marine Le Pen

Jean-Marie Le Pen susține că e dispus să-l sprijine pe Eric Zemmour la preşedinţia Franţei, în detrimentul fiicei sale, dacă acesta va fi candidatul cel mai bine plasat în sondaje

Fondatorul şi ex-preşedintele fostului Front Naţional (în prezent Adunarea Naţională – n.r.), politicianul de extremă dreaptă Jean-Marie Le Pen, a declarat sâmbătă într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde că-l va susţine pe Eric Zemmour la preşedinţia Franţei „dacă acesta va fi candidatul cel mai bine plasat din tabăra naţională”, informează sâmbătă EFE.

„A urcat pe baricadă spunând lucruri pe care nimeni nu îndrăzneşte să le spună, în afară de mine”, a explicat Le Pen în Le Monde, calificând discursul lui Zemmour drept „inovator” şi considerând că singura diferenţă dintre el şi Zemmour este că acesta din urmă e evreu.

„E greu să-l faci nazist sau fascist. Iar asta îi dă o mai mare libertate”, consideră Le Pen, în vârstă de 93 de ani, condamnat în 2018 de Curtea de Casaţie după ce afirmase în aprilie 2015 că existenţa camerelor de gazare de la Auschwitz nu reprezintă decât un detaliu în istoria lumii, şi un apropiat al lui Zemmour încă din anii 1980.

Fostul politician deplânge faptul că fiica sa, Marine Le Pen, candidata Adunării Naţionale şi principala rivală a actualului preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, conform sondajelor de opinie, „a renunţat la luările ei de poziţie” şi semnalează că Zemmour „ocupă în prezent terenul lăsat liber de ea”.

Le Pen, care a fost exclus din partid în 2015 şi a criticat în ultimii ani „campania de normalizare” începută de fiica sa, îşi invită fostul partid să-şi recapete „virilitatea”.

Zemmour s-a transformat într-un adevărat fenomen al pre-campaniei în perspectiva scrutinului prezidenţial din Franţa şi a monopolizat dezbaterile televizate. Deşi nu şi-a anunţat deocamdată candidatura, Zemmour, editorialist şi personalitate tv, cunoscut pentru eseurile sale extreme şi limba sa ascuţită împotriva imigraţiei, feminismului sau islamului, strânge fonduri private şi caută să obţină semnăturile a 500 de primari pentru a-şi putea anunţa candidatura pentru Palatul Elysée.

Un sondaj al Institutului francez de opinie realizat la cererea France Info şi Le Parisien, publicat vineri, îl credita pe Zemmour cu 15% din intenţiile de vot, cu foarte puţin în urma lui Marine Le Pen, creditată cu 16% din intenţiile de vot.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ Marine Le Pen

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. E dispus? Sunteti de pe alta planeta, e femeie

  2. Dumneata ai citit cu atentie tot articolul, mai ales titlul?! Este vorba de tată si fiică, doua persoane distincte!