G4Media.ro

Jean Claude Juncker se declară îngrozit de atentatele din Sri Lanka/ Autoritățile…

Facebook

Jean Claude Juncker se declară îngrozit de atentatele din Sri Lanka/ Autoritățile au declarat starea de asediu

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, s-a declarat „îngrozit” şi „întristat” de seria de explozii produse în Sri Lanka duminică, de Paştele catolic, asigurând că Uniunea Europeană este „gata să-şi aducă sprijinul”, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Sincere condoleanţe familiilor victimelor, care se adunaseră pentru a se ruga în pace sau veniseră să viziteze această frumoasă ţară”, a adăugat Juncker într-un mesaj difuzat pe reţeaua Twitter.

Ministerul Apărării din ţara insulară din Asia de sud a decretat duminică stare de asediu pentru 12 ore începând de la ora locală 18.00 (12.30 GMT), după exploziile produse la trei biserici şi trei hoteluri în cursul dimineţii în zona capitalei Colombo, urmate de alte două explozii la începutul după-amiezii şi soldate potrivit unui bilanţ încă provizoriu cu 158 de morţi între care 35 de străini, şi sute de răniţi.

Totodată, preşedinţia ţării a anunţat că reţelele sociale vor fi blocate temporar pentru a împiedica difuzarea de informaţii „incorecte şi false” legate de atentate.

Atacurile nu au fost revendicate, iar preşedintele ţării, Maithripala Sirisena, a precizat că armata şi poliţia au lansat anchete pentru a-i descoperi pe cei responsabili, a transmis dpa, care evocă un bilanţ de 185 de morţi.

Capul Bisericii catolice din Sri Lanka, cardinalul Malcolm Ranjith, a afirmat că nu este clar dacă atacurile au fost comise de un grup local sau internaţional.

Sursa Foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Probleme umanitare, într-adevăr şocante. Altminteri, UE vede creştinismul mai mult ca furnizor de valori turistice.

  2. Religia este apanajul paranoicilor.