G4Media.ro

Italienii se tem că românii anti-vacciniști din penisulă le vor strica sărbătorile…

Italienii se tem că românii anti-vacciniști din penisulă le vor strica sărbătorile de Crăciun. Ei cer preoților ortodocși să se implice pentru a-i convinge pe români să se vaccineze. Apar restricții în zonele cu mulți români

În provincia Latina, din sudul Romei, autoritățile fac planuri pentru campanii de vaccinare pentru comunitatea de români care depășește 17 mii de persoane. Doar 44% dintre aceștia s-au vaccinat, iar autoritățile îi acuză că din cauza lor spitalele de aici trec la ”scenariul 2”, în care se suplimentează paturile din spitale, scrie Corriere della Sera.

Până atunci s-a reintrodus obligativitatea purtării măștilor în aer liber, iar infecțiile cresc de la o zi la alta, ajungând la peste 140 de cazuri într-o singură zi, mult față de ce exista până acum.

„Dacă va continua așa, obligația purtării măștii ar putea fi prelungită cu încă două săptămâni. În Aprilia sunt puțini vaccinați: a treia doză inoculată este la 3% din populație, față de o medie regională de 38%. Indicele Rt a ajuns la 1,8 și este, de asemenea, foarte mare”, spune Antonio Sabatucci, de la departamentul local de sănătate publică.

Primarul Antonio Terra a confirmat că „luni, pe baza datelor, se va lua o decizie dacă se prelungește cu una sau două săptămâni obligația de a purta măști”, subliniind îngrijorarea orașului, dar mai ales a comercianților că sărbătorile de Crăciun vor fi stricate cu această ocazie. ”Aprilia (n.r. oraș din această provincie) are mulți străini foarte sensibili în ceea ce privește vaccinarea, în special marea comunitate din est”, a comentat primarul.

Consilierul regional pentru sănătate, Alessio D’Amatoa făcut apel la comunitatea românească de aici să se vaccineze.

”Acoperirea de vaccinare, în special cea a cetăţenilor României este foarte scăzută, doar 44% din cei peste 17 mii de locuitori. S-a cerut colaborare și autorităților religioase care s-au pus la dispoziție și le mulțumim pentru asta”, a spus el.

Context. La începutul lunii noiembrie, consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio din Italia a cerut izolarea celor care vin din România și Bulgaria, devenind primul oficial italian care susține o astfel de soluție pentru țările în care vaccinarea este la cote extrem de scăzute „Guvernul trebuie să-i izoleze pe cei care sosesc din unele țări din Est”, a propus Alessio D’Amato.

Situația din Italia e similară cu cea din Spania, unde personalul sanitar din provincia spaniolă Castellon (cu o prezență românească masivă) este îngrijorat de numărul tot mai mare de români nevaccinaţi care ajung la spital. Îngrijorarea a apărut în luna septembrie, când datele Direcţiei de Sănătate Publică arătau că 70% dintre persoanele internate în spitalele din Castellon cu Covid erau români, iar 80% dintre aceştia erau nevaccinaţi.

Citește și:

Sursa foto: Google maps

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Bravo Italia !

 2. Lăsați ca virusul la noi de la voi a venit, când voi în lombardia aveați probleme mari noi nu aveam nik

  • Senilache, baga si ceva despre vina usr in ptoblema covid din Romania, nu rata ocazia sa faci sluj in fața stapanilor psdisti. Stoarce orice picatura de avantaj in favoarea stapanilor, din absolut orice context, nu te lăsa!

 3. „Italienii” = 1 persoana de la institutul de sanatate publica. Las ca nu se prinde nimeni.Hai la booster ca va face bine.

 4. Ia aveti grija ma voi italienilor, v-o luati in cap. Acu zboara sosoaca la voi si va pune la punct.

 5. Voi ați înțeles? 70% din cei internați la spitalele din Castellon, Spania, sunt români!

  „Situația din Italia e similară cu cea din Spania, unde personalul sanitar din provincia spaniolă Castellon (cu o prezență românească masivă) este îngrijorat de numărul tot mai mare de români nevaccinaţi care ajung la spital. Îngrijorarea a apărut în luna septembrie, când datele Direcţiei de Sănătate Publică arătau că 70% dintre persoanele internate în spitalele din Castellon cu Covid erau români, iar 80% dintre aceştia erau nevaccinaţi.”

 6. Întrebare: „De ce cei deja protejați de vaccinul ‘eficient și sigur’ au nevoie să mai fie protejați suplimentar prin obligarea neprotejaților de a utiliza protecția care pare-se că nu i-a protejat pe protejați?”

  • Pentru că tulpina delta are mutații la proteina spike, iar vaccinurile țintesc fix proteina aia. Dacă aia e modificată, nici vaccinurile nu mai sunt la fel de eficiente. Spre exemplu, studiile de anul trecut ziceau că un anume nivel de anticorpi e suficient, problema e că între timp s-a răspândit tulpina delta din cauză că e mai contagioasă, și de-aia ai nevoie de un număr mai mare de anticorpi când te întâlnești cu ea. Dacă la aia veche numărul de anticorpi ajungea să fie prea mic după 9 luni, la asta nouă ajungi sub linie mai repede, chiar și la 6 luni.

  • Simplu, pentru ca spitalele sunt necesare si pentru alte boli si urgente, nu doar pentru COVID.

 7. Bine ca ne e ciumă. 😈

 8. Ar trebui sa-i primeasca, dar cu bate-n cap, gorbace pe spinare si pumni in gura. Sa se sature turma antivacinista de facut haos in numele libertatii lor imaginare.

 9. Asa e cand accepti sa-ti vina toti redusii mintal in tara doar ca sa ai mana de lucru ieftina. Iti vin si cu obiceiurile lor de redusi mintal.

 10. Vezi sa nu,ți puste vre, o vene useristule globalist, marș si fa, ți Busteru

 11. Lasati dacii liberi in pace. Au venit si ei sa-l vada pe Traian

 12. Ce glumă bună : preoții din bisericile ortodoxe din Italia sunt antivaccinisti convinși, niște apropiați de-ai mei frecventează 2 biserici:
  -o biserica din nordul Italiei zona Verona, popa la fiecare predică/cuvântare îndeamnă oamenii sa nu se vaccineze, cei care s-au vaccinat pe bune, corect evita întrebările popii.
  – o biserica din zona Romei: aici popa a” ajutat ” niște români să își scoată certificat verde falsificat ( de la 15 octombrie se solicită certificatul verde ori test negativ antigen la 48 h și alea costă cam 15 euro/test)- cred ca dacă ar verifica italienii certificatele verzi emise de România ar avea o surpriza de proporții, cel puțin 60% sunt false.

 13. Tâmpiți sunteți!

 14. Cata putere si importanta are acest popor ingrijitor de batrani. Ai zice ca sunt mai ceva decat cartaginezii.