G4Media.ro

Italia: Consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio propune carantină pentru cei care…

Italia: Consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio propune carantină pentru cei care vin din România și Bulgaria: ”Lucrătorii acestor națiuni sunt angajați în îngrijirea bătrânilor, prin urmare nu putem risca”

„Guvernul trebuie să-i izoleze pe cei care sosesc din unele țări din Est”, a propus Alessio D’Amato, consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio din Italia, fără a preciza însă dacă ar fi vorba doar de persoanele nevaccinate, anunță Rai News. E primul oficial italian care susține o astfel de soluție pentru România și Bulgaria, țări în care vaccinarea este la cote extrem de scăzute.

D’Amato a invocat faptul că numeroși cetățeni din România și Bulgaria îngrijesc bătrâni în peninsulă și există riscul ca atunci când își vizitează rudele din țară să-i infecteze pe cei de care au grijă.

„Italia are relații intense cu România și Bulgaria, lucrătorii acelor națiuni sunt angajați în asistența persoanelor în vârstă și de aceea nu putem risca”, a mai spus consilierul.

El a declarat în cadrul unui interviu acordat ziarului Il Messaggero că în cele două state numărul de persoane infectate este foarte mare.

„Este necesară carantina pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul noilor cazuri este foarte mare și procentul de vaccinare scăzut”, a mai spus el.

D’Amato propune instituirea unui set de măsuri dar cu „cu spirit de colaborare”, subliniind importanța muncii pe care o desfășoară acești oameni în Italia.

Permis verde inteligent

Totodată, comisarul i-a mai propus comisarului pentru situația de urgență Covid, Francesco Figliuolo, trecerea la un „permis verde inteligent” care să avertizeze deținătorul atunci când este timpul să se revaccineze.

La scanarea qr-code-ului „trebuie să apară pentru aceste persoane culoarea galbenă, un fel de avertizare. Să apară un anunț <ești deja vaccinat de mai bine de șase luni, important este să mergi pentru a treia doză>”, a explicat comisarul.

Din 2018, Alessio D’Amato este consilierul pentru sănătate și integrare social-sanitară al regiunii Lazio, din care face și capitala țării, Roma.

România a depășit pragul de 7 milioane de persoane vaccinate, a anunțat în 31 octombrie RO Vaccinare, pe pagina de Facebook.

Sursa foto Facebook / ASL Lazio

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Perfect de acord!

  • Truc Farage. Cel mai uşor îţi faci publicitate pe baza esticilor, fără de care economiile occidentale ar intra în recesiune şi ar necesita rezilienţă.

  • Nici un truc! Am văzut in pandemie ce lichele sunt esticii, pe pielea proprie!
   Chiar si in România faptul că votează hoți de 30 de ani, nu este o greșeală!
   Nu i-au convins antenele!
   Nu Rusia este vinovată!
   Ei sunt lichele!

 2. Ce onoare pe noi că ne uităm părinţii şi copiii în sărăcie, pentru a avea dreptul să ştergem la cur boşorogii din Italia, Franţa şi Germania!

  • Nimeni nu obliga pe nimeni cu pistolul la cap sa ingrijeasca batrani in Italia. Daca vrei sa vezi vinovatii pentru faptul ca milioane de romani au luat drumul vestului ca sa faca muncile de jos, uita-te la politicienii alesi tot de poporul roman din randurile lui. Nu suntem sclavi, ne-am facut-o cu mana noastra.

  • Serios? Doar atat poti? Poate daca am avea un guvern, un presedinte si o opozitie care si-ar face treaba nu ar trebui sa mai plecam atat de multi in Italia. Crezi ca romanii vor sa isi uite parintii si copii?

 3. Foarte bine! Si noi ar trebui sa intoacem toti macaronarii de la granita pentru ca un macaronar a adus Covidul in Romania, daca ne aducem bine aminte!

 4. Daca e vorba de nevaccinati, perfect de acord. Daca e vorba si de vaccinati, Italia trebuie data in judecata la CJUE pentru incalcarea dreptului la libera circulatie.

 5. pierdem cinci lei, recastigam demnitatea