G4Media.ro

Italia: Măsuri pentru alegerea profilului potrivit la liceu și pentru combaterea abandonului…

Foto: Freepik.com

Italia: Măsuri pentru alegerea profilului potrivit la liceu și pentru combaterea abandonului școlar – 30 de ore de orientare pentru elevi, cu module personalizate

Elevii de gimnaziu și liceu din Italia vor avea, începând cu anul școlar viitor, un total de 30 de ore de orientare, organizate în module și administrate autonom de școli, ca parte a unui pachet de instrucțiuni ce are drept scop să amelioreze tranziția către liceu, să combată abandonul școlar și să extindă accesul la studii superioare. Setul de instrucțiuni a fost aprobat de Ministerul Educației din această țară la finalul anului trecut, potrivit unei prezentări făcute în rețeaua europeană Eurydice, după cum scrie EduPedu.ro.

Potrivit măsurilor prezentate, fiecare modul de orientare va include activități de învățare personalizate, care sunt înregistrate în portofoliul digital al elevului. Fiecare școală identifică profesorii care să-i ajute pe elevi să analizeze, personalizat, elemente-cheie ale portofoliului său și care să ajute familiile să ia decizii privind traseul educațional sau perspectivele de carieră ale elevului.

Articolul complet, pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. da evaluare nationala nu au? da examen la liceele bune au? e- uite d’aia le trebuie sa munceasca atata, nu mai bine puneau elevii sa se lupte intre ei, parintii sa finanteze industria de tutoring si ei sa stea sa dea meditatii? d’aia n-o sa ajunga nicaieri….