G4Media.ro

Italia înăsprește din nou măsurile de combatere a pandemiei de Covid, după…

sursa foto: Facebook/ Giuseppe Conte

Italia înăsprește din nou măsurile de combatere a pandemiei de Covid, după ce numărul cazurilor de infectare a crescut

Pentru că a crescut numărul cazurilor de infectare cu noul Coronavirus, autoritățile din Italia înăspresc din nou regulile de combatere a pandemiei, începând de duminică. Vor exista trei „zone roşii”, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza. În noile zone roşii – Lombardia, Sicilia şi provincia autonomă Bolzano, populaţiei i s-a impus să nu îşi părăsească locuinţele dacă este posibil, cu excepţia mersului la serviciu, la cumpărături de alimente sau din alte motive urgente.

Cea mai mare parte a Italiei a fost clasificată ca zonă portocalie, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt îndemnaţi să nu părăsească localitatea, iar magazinele – cu excepţia supermarketurilor – barurile şi restaurantele trebuie să închidă.

Aplicarea noilor reguli înseamnă că 70% din sectorul gastronomic italian este închis din nou, potrivit asociaţiei agricole Coldiretti, după ce magazinelor li s-a permit să se redeschidă pentru o scurtă perioadă după sărbătorile de iarnă.

Coldiretti a comunicat că restricţiile au afectat puternic întregul sector agricol şi alimentar şi a solicitat subvenţii pentru salvarea locurilor de muncă şi protejarea economiei.

Decizia privind înăsprirea măsurilor a fost adoptată în contextul în care autorităţile italiene au înregistrat vineri 16.000 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 477 de decese cauzate de COVID-19.

În pofida acestor restricţiilor mai dure, muzeele şi expoziţiile din unele regiuni vor putea să deschidă de luni.

Regulile se aplică aşa-numitelor zone galbene, unde situaţia epidemiologică este mai puţin gravă decât în alte părţi ale ţării, potrivit unui ordin semnat sâmbătă de premierul Giuseppe Conte.

Sursa foto: Facebook/ Giuseppe Conte

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Intr-o tara cu transparenta zero, avem 66 de decese pe zi. Doar ca nu corspunde excesului de decese, la fel ca in tarile unde transparenta conteaza.

  2. Astia au stat numai in carantina si inchideri si inca au 16mii de cazuri noi pe zi si 500 de morti zilnic. Bag seama ca functioneaza foarte bine masurile astea. Si par foarte gandite. Par gandite pentru oameni ideali, nu pentru oameni normali.