G4Media.ro

Italia continuă anul fantastic din sport: A cucerit Campionatul European de volei…

Italia continuă anul fantastic din sport: A cucerit Campionatul European de volei masculin

Italia a cucerit duminică noapte titlul de campioană europeană la volei masculin după o aşteptare şaisprezece ani și continuă cel mai bun an din istoria sa sportivă, cu titluri la fotbal și în disciplinele olimpice de top.

Peninsularii au cucerit titlul european la volei după un meci de mare luptă contra Sloveniei, 3-2 (22-25, 25-20, 20-25, 25-20, 15-11), la Katowice (Polonia), potrivit Agerpres.

Ultimul titlu continental al voleibaliştilor italieni data din 2005 şi fusese obţinut pe teren propriu, la Roma. De atunci, Squadra Azzurra a mai ajuns în finalele Campionatelor Europene din 2011 şi 2013, precum şi la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, pe care le-au pierdut însă.

Duminică seara, însă, soarta a fost de partea Italiei, condusă foarte bine din teren de pasatorul său Simone Giannelli, peninsularii reuşind să se impună la capătul unui meci de mare luptă cu Slovenia, pentru a-şi trece în palmares al şaptelea titlu european. În meciul pentru locul al treilea, dubla campioană mondială Polonia a dispus cu 3-0 (25-22, 25-16, 25-22) de Serbia, deţinătoarea titlului continental.

În acest an, Italia a câștigat titlul european și la fotbal masculin, precum și la probele-regină de atletism de la Jocurile Olimpice. Lamont Marcell Jacobs la 100 metri plat și Gianmarco Tamberi – la săritura în înălțime au câștigat aurul olimpic în aceeași ziși au celebrat împreună victoriile, înregistrate la doar câteva minute distanță, iar îmbrățișarea lor a devenit o imagine simbol publicată pe prima pagină de toate marile ziare italiene.

Italia a traversat anul trecut cea mai gravă criză sanitară din istoria recentă, fiind țara europeană cea mai lovită de pandemia de Covid-19. (Foto: Federația italiană de volei)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter