G4Media.ro

Italia a interzis utlizarea compartimentelor de bagaje din cabina avioanelor. Pasagerii vor…

Italia a interzis utlizarea compartimentelor de bagaje din cabina avioanelor. Pasagerii vor putea lua cu ei doar lucruri care încap sub scaun

Depozitarea bagajelor de tip carry-on în compartimentele de bagaje din cabina avioanelor care sosesc sau pleacă din Italia este de acum înainte interzisă din motive sanitare, a anunţat vineri Autoritatea aeronautică civilă italiană (ENAC), transmite AFP.

În aceste condiţii, pasagerii vor putea lua la bordul avioanelor doar bagaje suficient de mici pentru a încăpea în spaţiul de sub scaunul din faţă, a precizat un purtător de cuvânt de la ENAC.

Autoritatea aeronautică a precizat că interdicţia vizează evitarea contactelor între pasageri şi urgentarea procedurilor de îmbarcare şi debarcare pentru a diminua riscul de  a virusului.

Asociaţia pentru protecţia consumatorilor, Codacons, a salutat vineri această decizie care va permite evitarea haosului care se produce uneori în cabine „când pasagerii îşi depozitează bagajele în compartimentele de deasupra capului”. „În acest domeniu, italienii se numără printre călătorii cei mai indisciplinaţi din Europa, provocând întârzieri şi cozi care în prezent alimentează riscul de contagiune”, apreciază Codacons.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Propun sa interzica imbarcarea pasagerilor, sa permita doar bagajele: se respecta distantierea si se evita contactul fizic complet, compania de zbor nu se inchide, toata lumea fericita!!!!!!

    • E bine așa dar și mai bine ar fi ca sa fie plătite biletele dar sa nu călătorească nimeni, nici pasageri, nici bagaje! Și-ar reveni mai repede companiile aeriene mai ales dacă vor primi și miliarde ajutor de la state! Se evita 100% riscul de contaminare cu covid!🤪

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.