G4Media.ro

ISW: Ucraina a recuperat în cinci săptămâni de contraofensivă cât a cucerit…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

ISW: Ucraina a recuperat în cinci săptămâni de contraofensivă cât a cucerit Rusia în șase luni

Analiștii militari spun că, în cinci săptămâni de contraofensivă, forțele ucrainene au eliberat aproape aceeași porțiune de teritoriu pe care Rusia a capturat-o în șase luni, relatează Sky News.

În evaluarea conflictului, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), a declarat că de la începutul contraofensivei, la 4 iunie, forțele ucrainene au recucerit aproximativ 253 de kilometri pătrați de teritoriu.

Grupul de reflecție american a comparat această situație cu cea a forțelor ruse care, potrivit acestuia, au capturat în total 282 de kilometri pătrați în întregul teatru de operațiuni de la 1 ianuarie.

ISW a citat, de asemenea, raportul Statului Major ucrainean potrivit căruia Ucraina a eliberat patru kilometri pătrați de teritoriu în direcția Bahmut în cursul săptămânii trecute.

După cum probabil vă amintiți, Bahmut a fost capturat de forțele rusești, inclusiv de mercenarii Wagner, în luna mai, după luni de lupte sângeroase.

Atât Ucraina, cât și Rusia au suferit pierderi grele în bătălia pentru Bakhmut, iar forțele Kievului au încercat să o recupereze.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...