G4Media.ro

ISW: Rusia este departe de a cuceri Bahmut; noile sale ofensive vor…

Sursa foto: Kremlin.ru

ISW: Rusia este departe de a cuceri Bahmut; noile sale ofensive vor fi îngreunate de lipsa de muniție și de dezorganizare

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) consideră în continuare că armata rusă nu a reușit încă să captureze orașul Soledar din regiunea Donețk, deși multe surse rusești susțin acest lucru, potrivit BBC.

În același timp, în cel mai recent raport al ISW se spune că succesele parțiale ale armatei ruse la Soledar nu înseamnă deloc că acestea vor reuși să doboare frontul ucrainean și să captureze Bahmut. „Argumentele rusești privind capturarea iminentă a Bahmut și prăbușirea liniilor de apărare ucrainene nu se potrivesc cu situația reală din zona Bahmut, unde forțele rusești sunt departe de a tăia liniile de comunicații terestre ucrainene”, concluzionează autorii raportului.

În opinia lor, „operațiunile ofensive rusești pentru capturarea Bahmut au atins probabil punctul culminant din cauza degradării capacităților operaționale”.

De asemenea, experții ISW analizează în detaliu numirea lui Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General rus, în funcția de comandant al trupelor ruse din Ucraina.

În opinia lor, această decizie este menită să rezolve două sarcini principale ale Kremlinului:

  • să încerce să îmbunătățească sistemul de comandă pentru un război eficient în acest an
  • să consolideze poziția Ministerului Apărării pe fondul influenței tot mai mari a bloggerilor militari și a oficialilor din domeniul securității, cum ar fi fondatorul PMC Wagner, Evgheni Prigojin.

Președintele rus Vladimir Putin plănuiește probabil noi ofensive, consideră autorii raportului, în ciuda faptului că în trecut a demonstrat în mod repetat o lipsă de înțelegere a adevăratelor capacități ale armatei sale și nu a renunțat la obiectivele maximaliste ale campaniei din Ucraina.

Potrivit rezumatului ISW, Putin încă mai crede că armata rusă este capabilă de operațiuni ofensive pe scară largă, dar astfel de evaluări nu sunt probabil adevărate. În același timp, Gherasimov nu s-a opus președintelui rus după planul dezastruos de invazie din februarie 2022 – și este puțin probabil să înceapă să facă acest lucru acum, spun experții americani.

Aceștia nu cred că Gherasimov poate insufla rapid o nouă viață războiului rusesc pentru a satisface ambițiile lui Putin. În rezumat se spune că generalul „se va afla probabil în fruntea unei structuri de comandă dezorganizate care se confruntă cu eșecuri constante, consistente(…), pe care el a fost cel care a inițiat-o în mare parte prin acțiunile sale înainte de invazia Ucrainei”.

ISW estimează, de asemenea, că un obstacol important în calea operațiunilor ofensive ale Moscovei în estul Ucrainei va fi și incapacitatea industriei rusești de a rezolva problema lipsei de muniție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce să facă orcimea? Sunt incompetenți. Trist.