G4Media.ro

ISW: Putin încearcă să creeze noi unități de „asalt”, dar problemele legate…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

ISW: Putin încearcă să creeze noi unități de „asalt”, dar problemele legate de mobilizare rămân

Oficialii militari ruși fac presiuni pentru a-și construi forțele armate, în ciuda „multitudinii de probleme endemice de mobilizare” cu care se confruntă țara, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), informează Sky News.

Grupul de reflecție cu sediul în SUA a luat act de o relatare a publicației ruse Izvestia.

„Trupe de asalt”

Potrivit acelei relatări, noile unități vor fi „compuse din trupe de asalt destinate să spargă apărarea stratificată și trupe de recunoaștere care vor efectua recunoașteri la «adâncime tactică»… fiecare brigadă va primi tancuri, vehicule blindate ușoare, artilerie și diverse drone”, a precizat ISW.

Noile brigăzi sunt concepute pentru a depăși pozițiile de apărare ucrainene pregătite, în special în zonele din Donbas – pe care Kievul le echipează pentru apărare încă din 2014.

Colonelul Valery Yuryev, care este președintele Uniunii parașutiștilor din Rusia, a declarat pentru Izvestia că războiul a subliniat „necesitatea de a avea unități specializate pentru asaltul zonelor fortificate” și că „sunt necesare unități și formațiuni de asalt separate”.

Dar poate Putin să o facă?

În ciuda nevoilor și dorințelor oficialilor militari, ISW spune că va fi dificil să se creeze aceste noi unități specializate, având în vedere climatul actual din Rusia – în ciuda unei serii de ajustări și modificări ale sistemului juridic al țării pentru a permite o recrutare mai ușoară.

ISW afirmă că „nu este clar cum va putea aparatul rus de generare a forțelor să recruteze, să antreneze și să asigure personalul pentru formațiuni la nivel de brigadă, armată sau corp de armată, având în vedere multitudinea de probleme endemice de mobilizare cu care se confruntă armata rusă în acest moment”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...