G4Media.ro

Israelul spune că sistemul său Iron Dome doboară 97% dintre rachetele lansate…

Sursa foto: Twitter/ Israel Defence Forces

Israelul spune că sistemul său Iron Dome doboară 97% dintre rachetele lansate din Fâșia Gaza

Interceptorul Iron Dome al Israelului a doborât 97% din rachetele palestiniene pe care le-a atacat în timpul luptelor din Gaza din weekend, a declarat armata israeliană, o îmbunătățire a performanței sistemului susținut de SUA, transmite Reuters.

Lansat pentru prima dată în 2011, Iron Dome – care lansează rachete ghidate pentru a lovi în aer rachete și alte amenințări cu rază scurtă de acțiune – a fost evaluat ca având un succes de 85% de către oficialii israelieni și americani din domeniul apărării. Acest procent a crescut la 90% în războiul din Gaza din 2012.

Fabricat de compania de stat Rafael Advanced Defense Systems Ltd., cu sprijinul firmei americane Raytheon Technologies Corp., Iron Dome este conceput pentru a economisi rachete interceptoare costisitoare, atacând doar rachetele care se află pe o traiectorie care urmează să lovească zone populate.

Acesta a interceptat 97% dintre acestea în timpul unei explozii a luptelor cu militanții palestinieni ai Jihadului Islamic în Gaza începând de vineri, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, descriind-o ca fiind cea mai bună performanță a sistemului de până acum.

„Ne îmbunătățim capacitățile tot timpul”, a declarat purtătorul de cuvânt. „Atingeți lemnul”.

Jihadul islamic a lansat 580 de rachete asupra Israelului până duminică dimineața, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că aproximativ 20% au căzut în Gaza, în timp ce restul au ajuns până la periferia Tel Avivului și a Ierusalimului.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter