G4Media.ro

Israelul acuză UNRWA că are „peste 450 de teroriști” în rândul angajaților…

Sursa foto: captura video

Israelul acuză UNRWA că are „peste 450 de teroriști” în rândul angajaților săi din Fâșia Gaza

Armata israeliană a acuzat luni agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA) că angajează „peste 450 de teroriști” în Gaza, pe baza informațiilor primite de la serviciile sale de informații, transmite AFP.

„Potrivit serviciilor de informații, peste 450 de teroriști aparținând organizațiilor teroriste din Fâșia Gaza, în principal Hamas, sunt de asemenea angajați de UNRWA”, a declarat armata într-un comunicat.

La începutul acestui an, Israelul a acuzat 12 angajați ai Agenției Națiunilor Unite pentru ajutor și lucrări publice (UNRWA) că au participat la atacurile din 7 octombrie alături de Hamas. De asemenea, a declarat că 10% din toți lucrătorii UNRWA erau afiliați cu Hamas.

Această acuzație a determinat mai multe țări, inclusiv SUA, să întrerupă finanțarea agenției, care a fost un instrument crucial pentru a trimite ajutoare în Gaza în ceea ce a fost descris pe scară largă ca fiind o criză umanitară.

O evaluare recentă a serviciilor de informații americane privind afirmațiile Israelului potrivit cărora membrii personalului agenției ONU pentru refugiați palestinieni au participat la atacul Hamas din 7 octombrie a declarat că unele dintre acuzații sunt credibile, deși nu au putut fi verificate în mod independent, punând totodată la îndoială afirmațiile privind legături mai largi cu grupuri militante, relatează Wall Street Journal, citat de The Guardian.

Potrivit Wall Street Journal, raportul serviciilor de informații, publicat săptămâna trecută, a apreciat cu „încredere scăzută” că o mână de angajați au participat la atac, indicând că a considerat acuzațiile ca fiind credibile, deși nu a putut confirma în mod independent veridicitatea lor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...