G4Media.ro

Israel: Un palestinian care a atacat cu cuțitul un polițist a fost…

sursa foto: Facebook

Israel: Un palestinian care a atacat cu cuțitul un polițist a fost ucis 

Poliția israeliană a împușcat mortal marți dimineață un palestinian care a înjunghiat un polițist în orașul Ashkelon, situat pe coasta sudică, a anunțat poliția, citată de Le Figaro.

„În timpul unei operațiuni în Ashkelon, un ofițer a identificat un bărbat suspect și a început să efectueze un control de identitate. Dar bărbatul a scos un cuțit și l-a atacat pe ofițer, care a răspuns rapid deschizând focul asupra lui”, a precizat poliția israeliană într-un comunicat, adăugând că atacatorul, un palestinian, a fost ucis. Potrivit poliției israeliene, agresorul era un locuitor din orașului palestinian Hebron, în partea de sud a Cisiordaniei ocupate. Polițistul implicat în incident a fost „ușor rănit”.

Duminică, forțele de securitate israeliene au ucis o femeie palestiniană care a înjunghiat un polițist în centrul orașului Hebron, unde aproximativ 1.000 de coloniști evrei trăiesc sub protecție militară masivă în mijlocul a 200.000 de palestinieni. Atacatorul „s-a dus la un punct de control al poliției de frontieră pentru a înjunghia un polițist”, care a fost „ușor rănit”, a precizat poliția.

În aceeași zi, o altă femeie palestiniană, văduvă și mamă a șase copii, a fost ucisă de poliție în timp ce se îndrepta „în mod suspect” spre soldații israelieni în apropiere de Betleem, în Cisiordania ocupată. Femeia nu avea nicio armă asupra ei. Incidentele au loc în contextul în care forțele israeliene desfășoară o operațiune în partea de nord a Cisiordaniei ocupate, în urma unui atac comis la Tel Aviv la 7 aprilie, în care trei persoane au fost ucise de un palestinian din tabăra de refugiați Jenin.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...