G4Media.ro

Israel și Liban fac progrese în discuțiile privind frontierele lor maritime, anunță…

Israel și Liban fac progrese în discuțiile privind frontierele lor maritime, anunță un oficial american/ Cele două state vecine se află în stare de război

Asistentul secretarului de stat american pentru Orientul Mijlociu, David Schenker, şi-a exprimat marţi speranţa că în următoarele săptămâni va putea semna un acord-cadru între Liban şi Israel pentru începerea discuţiilor asupra frontierelor maritime contestate dintre cele două ţări, scrie AFP, citată de Agerpres.

În 2018, Libanul a semnat un prim contract pentru forarea petrolului şi gazelor naturale în apele sale teritoriale, în principal într-o zonă contestată de vecinul său de la sud, Israelul, cu care s-a aflat de mai multe ori în război.

Guvernul israelian a declarat în mai 2019 că şi-a dat acordul pentru a începe discuţiile cu Libanul prin intermediul Statelor Unite în vederea rezolvării conflictului legat de frontierele lor maritime.

„Facem progrese pas cu pas”, a afirmat David Schenker.

„Sunt nerăbdător să termin cu acest acord-cadru pentru ca voi şi israelienii să puteţi continua negocierea frontierelor voastre”, le-a declarat el unor jurnalişti libanezi în cursul unei conferinţe telefonice.

„Sper să pot veni în Liban şi să semnez acest acord în săptămânile următoare”, a afirmat David Schenker care a calificat ca „o nefericită pierdere de timp” deplasările dus-întors timp de un an între Israel şi Liban pentru discuţii despre acest acord.

Libanul şi Israelul nu au relaţii diplomatice şi sunt oficial în stare de război.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.