G4Media.ro

Israel: Guvernul legalizează o colonie din Cisiordania ocupată, cu două zile înainte…

Israel: Guvernul legalizează o colonie din Cisiordania ocupată, cu două zile înainte de alegeri

Guvernul israelian a dat undă verde duminică legalizării unei colonii din Cisiordania, cu două zile înainte de legislativele cruciale pentru viitorul politic al premierului Benjamin Netanyahu, conform AFP, citată de News.ro.

Guvernul a acceptat „să transforme colonia sălbatică Mevoot Yericho din Valea iordanului într-o colonie oficială”, a anunţat cabinetul lui Netanyahu.

Colonizarea de către Israel a Cisiordaniei ocupate şi a Ierusalimului de Est anexat a continuat în toate guvernele israeliene din 1967.

Peste 600.000 de colonişti israelieni duc o existenţă adesea conflictuală cu cei aproape trei milioane de palestinieni în aceste teritorii.

Într-un mesaj adresat coloniştilor în vederea alegerilor legislative din septembrie, premierul în exerciţiu promitea în liulie că nicio colonie israeliană nu va fi desfiinţată în Cisiordania ocupată.

În august, Israelul a aprobat construirea a 6.000 de locuinţe pentru colonişti şi a 700 de locuinţe pentru palestinieni, într-o parte a Cisiordaniei aflate sub constrolul său, mai arată News.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.