G4Media.ro

Israel: Benjamin Netanyahu își exprimă încrederea că Washingtonul va da undă verde…

Sursa Foto: Facebook/ Benjamin Netanyahu

Israel: Benjamin Netanyahu își exprimă încrederea că Washingtonul va da undă verde pentru continuarea demersului de anexare a unor părți din Cisiordania

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat duminică încrederea că Washingtonul va da undă verde Israelului, în două luni, pentru a merge mai departe cu anexarea de facto a unor părţi din Cisiordania ocupată, transmite Reuters, conform Agerpres.

Palestinienii şi-au exprimat indignarea faţă de planurile israeliene de a-şi consolida controlul asupra zonelor cucerite în războiul din 1967, teritoriu pe care îl solicită pentru a-şi construi un stat propriu.

Netanyahu anunţa, săptămâna trecută, un acord cu rivalul său centrist Benny Gantz, în vederea formării unui guvern de unitate naţională.

La 1 iulie ar urma să înceapă  discuţiile cabinetului despre extinderea suveranităţii israeliene asupra coloniilor din Cisiordania şi anexarea pur şi simplu a Văii Iordanului. O astfel de decizie ar urma să fie convenită cu Washingtonul, potrivit acordului Netanyahu-Gantz.

Într-un mesaj video adresat duminică unui grup creştin proisraelian în Europa, Netanyahu a descris propunerea de pace americană anunţată de Donald Trump în ianuarie drept o promisiune de a recunoaşte autoritatea Israelului asupra coloniilor israeliene din Cisiordania. „În câteva luni, sunt sigur că acest angajament va fi onorat”, a declarat Netanyahu Comisiei europene pentru Israel.

Responsabilii palestinieni n-au făcut, deocamdată, niciun comentariu cu privire la afirmaţiile lui Netanyahu.

Palestinienii, la fel ca multe ţări occidentale, consideră coloniile israeliene din Cisiordania drept ilegale în baza Convenţiilor de la Geneva care interzic astfel de aşezări în teritoriile capturate în război. Israelul, în schimb, invocă necesităţi de securitate şi legături biblice, istorice şi politice cu acest pământ.

Sursa Foto: Facebook/ Benjamin Netanyahu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Urmeaza inca cateva mii de morti.