G4Media.ro

Irlanda pierde comisarul pentru comerț. Noul comisar irlandez, Mairead McGuinness, rămâne cu…

Irlanda pierde comisarul pentru comerț. Noul comisar irlandez, Mairead McGuinness, rămâne cu serviciile financiare și piața de capital

Letonul Valdis Dombrovskis a fost desemnat marţi comisar pentru comerţ de către preşedinta Comisiei Europeane, Ursula von der Leyen, profitând de demisia irlandezului Phil Hogan, care a încălcat regulile de combatere a coronavirusului în ţara sa, transmite Agerpres.

Noul comisar european din partea Irlandei este Mairead McGuinness, care va superviza serviciile financiare şi piaţa de capital.

Mairead McGuinness era eurodeputată din partea Irlandei începând din iulie 2004, iar din 2017 era vicepreşedintă a PE. Ea este membră a partidului Fine Gael, care face parte din PPE.

Atât Mairead McGuinness, cât şi Valdis Dombrovskis fac parte din Partidul Popular European (PPE), care reprezintă cel mai mare grup din legislativul comunitar.

Valdis Dombrovskis, fost premier leton, a asigurat interimatul la portofoliul comerţului de la plecarea lui Hogan. El devine comisar pentru comerţ într-o perioadă în care blocul comunitar este blocat în negocieri dificile cu Marea Britanie privind relaţia post-Brexit, se confruntă cu tensiuni comerciale cu China şi SUA şi încearcă să găsească o poziţie comună în legătură cu viitorul director al Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Dombrovskis era de un an, de la instalarea echipei conduse de Ursula von der Leyen, vicepreşedinte executiv al CE pentru o economie în serviciul cetăţenilor, un portofoliu din care superviza activitatea altor comisari, păstrând în acelaşi timp responsabilitatea finanţelor. El îşi va păstra titlul de unul dintre cei trei vicepreşedinţi executivi ai CE.

Foto: Mairead McGuinness / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.