G4Media.ro

Iridex: Primarul Tudorache dezinformează. Transportul gunoiului din Sectorul 1 va costa mai…

Iridex: Primarul Tudorache dezinformează. Transportul gunoiului din Sectorul 1 va costa mai mult

Compania Iridex susţine că depozitul de la Chiajna, pe care compania îl administrează, funcţionează respectând cele mai bune practici în domeniu, în conformitate cu legislaţia românească şi cea europeană. Poziţia companiei vine după ce primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, anunţa, la finalul săptămânii trecute, că Primăria Sectorului 1 întrerupe colaborarea cu proprietarul gropii de gunoi Iridex, un apropiat al lui Dan Voiculescu, după mai multe proteste care acuzau poluarea cu gaze toxice.

Într-un punct de vedere trimis G4Media.ro, reprezentanţii companiei Iridex susţin că toate acuzaţiile formulate de reprezentanţii municipalităţii sunt nefondate. Mai exact, depozitul ecologic de la Chiajna nu are capacitatea depășită, putând primi deșeuri municipale pentru încă cel puțin 2 ani, şi că nu „poluează cu gaze toxice”, depozitarea deșeurilor nepericuloase făcându-se în deplină siguranță pentru sănătatea populației și pentru mediu. În privinţa lipsei unei autorizaţii de mediu de închidere, aşa cum ar cere legislaţia europeană, firma asociată cu Corneliu Pascu, apropiat al lui Dan Voiculescu, spune că are, din 14 februarie 2018, Autorizaţia Integrată de Mediu nr. 15 care este conformă prevederilor legale şi că firma a constituit deja un fond de închidere.

În ceea ce priveşte renunţarea, de către Primăria Sectorului 1, la depozitarea deşeurilor la groapa de la Chiajna şi alegerea gropii de la Vidra ca punct final, Iridex susţine că nu va fi rezolvată problema de fond, ci doar o va muta în altă parte. În plus, costurile suplimentare pentru transportul deșeurilor vor fi suportate de cetățeni, din taxe și impozite, adică din fonduri publice.

Schimbul de replici vine pe fondul expirării în cursul zilei de azi a contractului vechi de 20 de ani încheiat între Sectorul 1 şi firma IRIDEX care prevedea depozitarea deşeurilor din sector la groapa ecologică de la Chiajna, dar şi a protestelor de la sfârşitul săptămânii trecute a celor câteva zeci de locuitorii din zona de nord a Capitalei nemulţumiţi de mirosurile pestilenţiale persistente înregistrate din zona de nord a Capitalei în ultimele luni. (Sursa Foto: B365.ro)

Citește și

Primăria Sectorului 1 întrerupe colaborarea cu proprietarul gropii de gunoi Iridex, un apropiat al lui Dan Voiculescu, după mai multe proteste care au acuzat poluarea cu gaze toxice

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. nu cred ca pe tudorache il intereseaza soarta cetatenilor, dar daca groapa iridex se inchide din lipsa de clienti nu e nicio pierdere!

  • Bineinteles ca nu-l intereseaza soarta cetatenilor, dar mai mult ca sigur ii pute si lui infiorator in fiecare noapte a hidrogen sulfurat si probabil s-a saturat!
   In schimb imi place iridexul care zice ca nu e nicio problema si 2 randuri mai jos zice ca daca o sa duca gunoaiele in alta parte nu se va rezolva problema 🙂

 2. Traind in tara unde infractorii fac legile nu e de mirare ca zeci de ani i s-a permis sa ne otraveasca. Putoarea se intinde din Rudeni pana Baneasa. Ba chiar si in Herestrau la cca 7-8 Km distanta in linie dreapta (recunosc mirosul doar cei „patiti”).

  Mai bine platim mai mult si ne imbolnavim mai putin!

 3. eu cred ca nu intereseaza pe nimeni ca locuitorii din Bucuresti, mai exact Sector 6 (nu stiu situatia din alte sectoare) sunt gazati pe timpul noptilor de vara/iarna/etc cu hidrogen sulfurat.
  Le doresc acelasi tratament x 10 sa se sature pe deplin asa cum si noi ne-am saturat.
  Inclusiv celor de la mediu/ministerul sanatatii care nu dau 2 bani pe calitatea aerului pe care-l respiram
  de multe ori ma intreb de ce ne otraveste sanatatea ….. se urmareste ceva ?
  mai bine ne-ar spune: plecati din tara asta ca vrem sa fim numai noi….

 4. ATENTIE!!! Seful gropii de gunoi de la Chiajna, este fratele primarului Minea de la Chiajna. Acesta la doua masini de gunoi, una o inregistreaza oficial in acte si cealalta este spaga lui. In fiecare noapte, dupa ora 20 pune paznicii sa dea foc la gunoaie, ca sa se mai elibereze din groapa de gunoi sa aiba loc a doua zi. Prin acesta metoda, polueaza grav mediul si toti cetatenii sectorului 6, zona de nord a capitalei, dar si pe cei ai localitatilor limitrofe. Practic tot plasticul este ars, iar fumul degajat polueaza atmosfera din zona. Seara cetatenii din zona Politehnica-Leu, simt miros de fum de la groapa de gunoi de la Chiajna, care arde in fiecare noapte deseurile, desi acestea sunt foarte periculoase si cancerigene. Garda de Mediu nu se sesizeaza, dl. primar Minea avand relatii mari la Garda de Mediu, nimeni nu face nicio verificare, iar cetatenii sunt lasati sa se imbolnaveasca de boli grave din cazua poluarii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.