G4Media.ro

Irene Pivetti, fostă președintă a Camerei Deputaților din Italia, cercetată pentru spălare…

Sursa foto: Facebook / Leo Isolani

Irene Pivetti, fostă președintă a Camerei Deputaților din Italia, cercetată pentru spălare de bani. I s-a pus sechestru pe 4 milioane de euro și 3 Ferrari

Politicianul, alături de multiplul campion de raliuri, Leonardo „Leo” Isolani (foto), soția, fiica acestuia, un notar și doi oameni de afaceri sunt acuzați de către procurorii italieni de spălare de bani și numeroase afaceri ilicite, transmite Corriere della Sera.

Fostă președintă al Camerei Deputaților, Irene Pivetti, se numără printre suspecții acuzați de spălare de bani și fraudă fiscală într-o anchetă care urmărește o serie de tranzacții comerciale, în special cumpărarea și vânzarea a trei Ferrari Gran Turismo. Mașinile care ar fi fost folosite vândute și cumpărate de firmele lor, trecând prin mai multe state, pentru spălarea banilor proveniți din evaziunea fiscală.

Aceste operațiuni au permis complicilor să „obțină, în mod ascuns, o sumă importantă de bani, mutată ulterior în diferite conturi și reutilizată în final în propria activitate economică”, scrie ziarul italian.

Suma sechestrată coincide cu profitul presupuselor infracțiuni, iar faptele datează din 2016. Isolani, care are propria „echipă de curse”, ar fi vândut toate activele (echipament, mașini, marca și site-ul web) uneia dintre firmele sale care erau îndatorate către organele fiscale cu câteva milioane de euro. Aceste active au mers apoi către o altă companie a lui, cu sediul în San Marino, care ar fi vândut aceleași active, plus cele trei Ferrari, unei companii din Hong Kong. Ultima companie a vândut mai târziu activele din nou grupului Daohe al magnatului chinez Zhou Xi Jian. Vânzarea a fost sărbătorită cu un eveniment la Palazzo Brancaccio din Roma, organizat de Irene Pivetti, fost politician de frunte al Ligii Nordului, partid condus de Matteo Salvini.

Fost politician, prezentator de televiziune și jurnalist, Irene Pivetti a fost aleasă deputat al Ligii Nordului, iar apoi președinte al Camerei în 1994. A rămas în Parlament până în 2001.

Este fiica regizorului Paolo Pivetti și a actriței și actriței Grazia Gabrielli.

Sursa foto: Facebook / Leo Isolani

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter