G4Media.ro

Iranul a furnizat pentru prima dată Rusiei cele mai noi bombe aeriene…

Captura X

Iranul a furnizat pentru prima dată Rusiei cele mai noi bombe aeriene pentru atacurile asupra Ucrainei (experți)

O dronă grea iraniană Mohajer-6 care s-a prăbușit în weekend în regiunea Kursk transporta cele mai recente bombe ghidate iraniene Qaem-5, a declarat expertul militar Julian Röpke de la Bild, comentând înregistrarea video de la locul prăbușirii, potrivit BBC.

Se presupune că drona trebuia să atace teritoriul regiunii Sumi din Ucraina, dar nu a atins ținta și s-a prăbușit.

Potrivit imaginilor, muniția din fotografie și înregistrarea video este într-adevăr foarte asemănătoare cu Qaem-5, o bombă de planare de diametru mic care poate fi instalată pe dronele iraniene Mohajer-6 și Hamaseh.

Această bombă este ghidată și poate fi echipată cu diferite tipuri de focoase. Raza sa de zbor declarată este de până la 40 km, iar altitudinea minimă operațională este de aproximativ 3 km. În Iran, a fost pusă în funcțiune în august 2019.

Dezvoltată de compania iraniană Qods Aviation Industries, Mohajer-6 a intrat în producția de masă în 2018 și este considerată cea mai de succes dronă de export a Iranului. Această dronă, concepută atât pentru operațiuni de recunoaștere, cât și de luptă, are o greutate maximă la decolare de 600 kg și o anvergură a aripilor de 10 metri.

Este echipată cu un motor cu piston Rotax 912 cu trei palete, care asigură o viteză maximă de 200 km/h, un plafon de 5,5 km și o autonomie de zbor de aproximativ 2 mii de km.

De la începutul războiului din Ucraina, trupele rusești au operat cu Mohajer-6, dar fără arme. Potrivit lui Röpke, utilizarea Qaem-5 indică un nou nivel de cooperare militară între Teheran și Moscova.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...