G4Media.ro

ÎPS Teodosie a pierdut procesul cu Universitatea „Ovidius”, prin care refuza pensionarea.…

ÎPS Teodosie a pierdut procesul cu Universitatea „Ovidius”, prin care refuza pensionarea. Decizia nu este definitivă

ÎPS Teodosie a pierdut în primă instanță procesul cu Universitatea „Ovidius”, prin care acuza instituția că nu i-a prelungit postul de titular după 65 de ani, transmite Info Sud-Est.

Conform portalului instanței, judecătorii Tribunalului Constanța au respins, luni, cererea lui ÎPS Teodosie ca fiind nefondată. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

Context

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu vrea sa se pensioneze de la catedra Facultății de Teologie. El a a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular după 65 de ani, potrivit portalului instanțelor și unei declarații a biroului de presă a Universității pentru Info Sud-Est și G4Media.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius.

De precizat este că universitatea a avut metodologia invocată de Teodosie, dar a fost abrogată, iar legea nu obligă instituția să o reintroducă.

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu a mai primit prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2021. Referitor la pensionarea lui ÎPS Teodosie, conducerea Universității ”Ovidius” a transmis că ”și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a transmis pentru Info Sud-Est că înaltul prelat a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare ”la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral” din cadrul Facultății de Teologie. ÎPS Teodosie a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”.

sursa foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Propaganda din Radio Dobrogea face rafagii in spitale.

 2. Bah, va sparg, nu vă luați voi de clientul meu!!!!

 3. Tuie Meodosie ! …S-o iei indelung, ca sa-ti ajunga…

  • Pentru cultura ta, să știi că-i place, e „fetiță” bărbosul spurcat, avea doi amanți acum câțiva ani.

  • Mare tâmpit poti sa mai fii ,bai formă primitiva de viata.

 4. La pensie bărbosule, legile astea sunt și pentru tine !

 5. Hai la pensie, ca m am saturat de moaca ta

 6. Drum lin către cazanul fierbinte 😈😈😈😈

 7. Aha, a implinit 65 ani in decembrie 2021. Se pare că e și făcător de minuni, popa ăsta….

 8. Drum bun la Vatra Dornei cuvioase Rasputin.

 9. Se oare ca acolitul lui care a construit in Constanta biserica pe trotuar si printrun stalp de tensiune construieste o pensiune prim Dotba Arini – locul de bastina a amandoura – pe banii CUI !!!, nu stie prea bine nimeni !!!. Intrebarea este insa alta, ce legătură are invataturile lui ISUS cu „afacerile banesti, lacomia si altele care sunt cam 90 % departe de aceste învățături și spiritualitatea transmisă de ISUS. Cati oameni insa se întreabă care este adevărul din spatele afacerilor lor ???, sa fie oamenii chiar atat de îndoctrinați ???????????????.

 10. Ar trebui să fie exclus din biserică.Milionar in euro.,.. și vrea să mai își pună la ciorap.E un exemplu negativ.

 11. Ia cu lingurita teodosie, ia și înghite!!!

 12. i-a văzut cineva conturile și proprietațile ? sau vorbim în gol fara dovezi E păcat !