G4Media.ro

ÎPS Teodosie nu vrea să se pensioneze. A dat în judecată Universitatea…

Sursa Foto: Basilica

ÎPS Teodosie nu vrea să se pensioneze. A dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular după 65 de ani

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu vrea sa se pensioneze de la catedra Facultății de Teologie. El a a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular după 65 de ani, potrivit portalului instanțelor și unei declarații a biroului de presă a Universității pentru G4Media.ro și Info Sud-Est.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius.

De precizat este că universitatea a avut metodologia invocată de Teodosie, dar a fost abrogată, iar legea nu obligă instituția să o reintroducă.

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu va mai primi prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020, transmite Info Sud-Est. Referitor la pensionarea lui ÎPS Teodosie, conducerea Universității ”Ovidius” a transmis că ”și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a transmis pentru Info Sud-Est că înaltul prelat a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare ”la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral” din cadrul Facultății de Teologie. ÎPS Teodosie a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”. (Sursa foto: Basilica.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. Foarte bine ancorat in legile stabilite de om, dar foarte reticent in privinta vaccinului facut de om.🤔

 2. Cum sa renunțe je*gul asta la banii pe care ii face lunar, .. Nefăcând absolut nimic!
  Bisericile sunt pline de astfel de oameni,.. leneși, escroci, hoți, nespălați libidinoși si bineînțeles.. pedofili!
  Ce mare scârba am fata de specimenele astea – grrrr…

  • E feroce Rasputinul.

  • Aprecierile domniilor voastre va arata nu numai ignoranți, dar și descendenți din speciile șerpilor f veninosi

  • Închide gura gunoiule. Cititorii de la G4 sunteti toti setați după chipul și asemănarea lu Tapalaga si Pantazi.Rusinati va.

  • Daca-i stii asa de bine si in amanunt, inseamna ca te-ai ocupat toata viata numai cu fapte din acestea si le recunosti mai ceva ca hartia de turnesol.
   Cum ar putea o constiinta curata sa arunce cu laturi asa, pe unde apuca? E imposibil de inchipuit! Numai daca te-ai tavalit o viata intreaga in laturi si dejectii, abia atunci ti se pare normal sa le arunci cu larghete peste cine iti casuneaza ca sa-ti dovedesti ca n-ai trait degeaba. ai dreptate!-grrrrr……

 3. Ooooo! A reapărut Satanail al Tomisului cel Iubitor de Arginți, Fiul Întunericului.

 4. Multa iubire de arginti, slava desarta si putere la acest agent rusniac.

 5. Fariseul Teodosie. Arhicircarul Tomisului. Megarușinea din Sinodul BOR. Un monument de răutate și egoism. Zero înțelepciune, zero smerenie/umilința, zero empatie, zero har.

 6. Just like Jesus. 🙂

 7. Un fel de Dragnea 2,avid de putere.

 8. Unde scrie ca sunt nevoit sa angajez pe cineva?Dupa care legi functioneaza asta?Etica,morala,bun simt,puii mei, chiar este nesimtit nu ca nu se stia. Ia bre si tu o pauza de la miere ca dai in diabet!

 9. O avea fo legatura cu ‘doctoranzii’ cei platitori de spagi?

 10. Ce-o fi „înalt” și „preasfințit” la acest individ?! De ce nu întoarce și celălalt obraz? Parca așa propovăduiesc ei… Câți n-or fi în universitatea aia care nu pot avansa din cauza unuia ca el?! Rușine! Dacă îi este greu să-și accepte pensionarea, cum o să-și accepte moartea? Toți vom ajunge acolo…

  • Mai, mai mai ! Ce persoana de bun-simt si educata sunteti! Pe deasupra le mai stiti si pe toate! Dupa ce tastati asemenea ineptii va felicitati privindu-va in oglinda, cred.
   Pacat de taste ca trebuie sa suporte asa ceva!
   Pacat!

 11. acest prea- nesatul, prwa-pofticios de arginti ,scapat la mustata de bratul prea-blând sl legii aplicate cu prea-multa indulgenta .
  Fiind fara scupule, la ce sa ne asteptam la panarama asta de individ fara frica fata de lege si de Dumnezeu, proprietarul unei megaconstructii colosale in zona Vatra Dornei…

  • Punctez doar faptul ca in acest caz, daca e relatat corect, facem un deserviciu intregii populatii. Fortarea prelungirii perioadei din campul muncii, dupa 65 de ani, este un real pericol, deoarece statul se vede nevoit sa se alinieze altor legislatii, ex. pensionare la70 ani. Nu vom mai prinde multi pensia. Asa ca mare atentie…

 12. Pentru tine bărbosule nu sunt valabile legile țării, ca pentru BOR ?

 13. Stați puțin! Păi cum să se pensionze – încă n-a ajuns la vârsta lui Metusala.

 14. Sa treaca la privat. Are ditamai statiunea balneara de condus. N-ar fi timpul sa arate ce minuni face statiunea aia?

 15. Un preot nu poate fi pensionat…sfidați Sfânta Scriptură. Sunt vremurile de pe urmă. Noi ar trebui să ne rugăm de iertare Domnului nu sa facem fapte neomenești. Scoateți politicienii la pensie!

  • Prietene, nimeni nu-l pensioneaza din functia de preot (si sa stii ca da, preotii pot fi totusi pensionati in sensul ca nu mai au parohie). Omul nu vrea sa fie pensionat dintr-o functie de catedra, lucru care e perfect legal.
   „Dati Cezarului ce al cezarului si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu”, o mai tii minte pe asta?

  • Gheorghiță, pentru noi ăștia mai puțin știitori în ale scripturilor, fă bine de spune unde în scripturi se spune că preoții nu pot fi pensionați.

 16. Nu merita nici măcar 500 lei pe luna. Sta toată ziua la arhioscopie și nu muncește nimic! Vrea bani moca de la stat! Sa încerce și la privat în IT

 17. Afara cu Spagoveanu!!!!! Invatat sa suga la tzatza statului se da dus greu afara din macelarie!!! O sa moara de foame misoginul asta…

 18. Sa fie pensionat din toate functiile, sa se duca la manastire daca zice ca are har. Dar el nu vrea sa plece de la ciolan, de la spagi. Altfel cand un popa implinea varsta de pensionare il scotea la pensie, sa dea parohia altuia mai tanar si care platea 30-40 de mii de eoro. Asta face calicul asta. Nu stiu pentru cine strange atatia bani.