G4Media.ro

iPhone a fost în 2023 cea mai bine vândută gamă de smartphone…

Sursa foto: Hector RETAMAL / AFP

iPhone a fost în 2023 cea mai bine vândută gamă de smartphone din China, în ciuda dificultăţilor de pe cea mai mare piaţă globală

iPhone de la Apple a fost anul trecut cea mai bine vândută gamă de smartphone din China, pentru prima dată, ceea ce arată rezilienţa surprinzătoare a companiei americane, în contextul sporirii concurenţei pe cea mai mare piaţă globală de telefoane mobile inteligente, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

În trimestrul patru şi pe ansamblul anului trecut, iPhone a fost pe primul loc în topul vânzărilor pe piaţa chineză, potrivit datelor firmei de cercetare de piaţă International Data Corp (IDC). Recent, analiştii de la Jefferies au avertizat că tendinţa de scădere a vânzărilor de telefoane iPhone în China se agravează şi este posibil ca grupul american Apple să înregistreze un nou declin al volumelor în acest an.

IDC a atras atenţia asupra sporirii concurenţei din partea companiilor chineze, cum ar fi Huawei Technologies, dar au apreciat că reducerile de preţuri şi promoţiile au sprijinit vânzările Apple.

Succesul iPhone în trimestrul patru din 2023 s-a datorat în mare măsură unui declin mai redus decât în cazul rivalilor, arată datele IDC.

Anul trecut, declinul de 2,2% al vânzărilor Apple a fost sub cel al rivalilor chinezi Honor Device şi Vivo, care au raportat scăderi de peste 10%, şi sub reculul de 5% al vânzărilor pe piaţa chineză. A fost cel mai redus număr de smartphone-uri vândute în China din ultimul deceniu, pe fondul redresării economice lente şi al încrederii reduse a consumatorilor, conform IDC. De asemenea, 2023 a marcat revenirea Huawei cu gama Mate 60, care în trimestrul patru din 2023 a înregistrat un avans al vânzărilor de 36% pe piaţa chineză.

„Poziţia Apple pe primul loc în 2023, în special pe fondul concurenţei de la Huawei şi al încrederii reduse a consumatorilor, marchează un imens succes. Acesta a fost obţinut în urma reducerilor de preţuri şi a promoţiilor pe canalele terţe, ceea ce a stimulat cererea”, susţine Arthur Gao, analist la IDC.

Pe plan global, Apple a reuşit să pună capăt unui şir de 12 ani în care rivalul sud-coreean Samsung Electronics a fost cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, în condiţiile în care cota de piaţă a producătorului telefoanelor iPhone a urcat până la 20% în 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...