G4Media.ro

Ion Iliescu: Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum…

Sursa Foto: Fototeca online a comunismului romanesc

Ion Iliescu: Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani / Le apreciez cât timp au umor

Fostul președinte Ion Iliescu, ajuns la 94 de ani, a declarat într-un podcast cu fostul ministru Ionuț Vulpescu că știe câteva dintre glumele care circulă online pe seama longevității sale. ”Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente. Lumea nu începe cu noi și cu siguranță nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor”, a spus ex-președintele care a condus România în trei mandate: 1990-1992, 1992 – 1996 și 2000 – 2004.

El a dat și explicații despre longevitatea sa, spunând că ”vârsta îți dă o măsură a granițelor – foarte subtile, de altfel – dintre curaj și tupeu, dintre prostie și altruism, dintre merite și experiență. Nu cred că a trăi viața în acord cu niște standarde comune e o soluție: astăzi profesionalizarea începe mai devreme, joburile sunt mai copleșitoare, familiile apar mai târziu. Dar vârstele sunt importante: ale maturității, afectivității, așteptărilor. Vorba lui Caragiale: sunt vechi, domnule! Dar asta nu trebuie să însemne în mod necesar a fi retrograd, hiperconservator sau inamovibil”.

Ion Iliescu a făcut referiri și la politică, fără a da însă nume de lideri sau partide.

”În politică, vârstele bat vârsta: partidele ating forme de uzură, trebuie să satisfacă noi așteptări fără a se dezice de sine și de identitatea lor ideologică, instituțiile riscă să ajungă forme fără fond. Pentru vârstă, trebuie să nu faci excese. Pentru vârste, ai nevoie de progrese. E o matematică simplă a vieții”, a spus el.

”Eu fac parte dintr-o generație care preferă scrisul de mână în locul notițelor pe calculator, dar care a înțeles că pentru a ajunge la oameni trebuie să folosești orice instrument de care dispui, chiar și universul 2.0. Sunt dintre primii, la noi, care au avut un blog politic. Metaversul nu m-a convins. Nu știu dacă eu nu sunt compatibil cu timpul Metavers sau el nu mă include pe mine, dar fragmentarea excesivă și accentul pus pe virtual m-au ținut departe. Și cred că oricine aspiră să facă politică doar pe rețelele de socializare sau care crede că puțin spectacol digital aduce electorat, are cariera încheiată înainte de a începe”, a mai spus Ion Iliescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Ion Iliescu nu doar ca este vinovatul direct al tragediei asociate de Revoluție, dar este arhitectul societății de astăzi, al guvernării cleptocratice de 34 de ani de care ne este imposibil să scăpăm. Este vinovat pentru starea de sărăcie și înapoiere din statul cu cei mai săraci cetățeni din UE.

 2. Până și lui Scaraoțchi i-e silă de ăsta și de făcăturile lui… ce să mai vorbim de procurorii cărora le e jenă să-l bage unde-i e locul?

 3. Acuma că ne-a confirmat iarăşi prietenul nostru protocolar Hellvig şi va mai curăţat puţin dezorientarea cu şampon este timpul să vă facem o deratizare completă că prietenul ăsta a nostru protocolar vă ţine numai în suspans şi numai câte un capitol vă dă(👀miau😼).

  Ce vream să vă spunem este că nu este nici fapt divers şi nici banc şi este chiar mai rău decât credeaţi, dacă odată eraţi obişnuiţi doar cu un singur sistem paralel la putere acuma aveţi sisteme paralele la plural la putere şi evident trebuie să vă şi explicăm ca să înţelegeţi.
  …………
  – Extraordinar este de câtă uimire veţi da dovadă când veţi afla că astăzi la putere aveţi două sisteme disperate care se luptă să supravieţuiască dar să cucerească şi regatul, cu metode asemănătoare dar şi diferite, compatibile sau necompatibile, liberale dar şi comuniste, etc…
  – Toate sisteme s-au rupt din acelaşi sistem primordial FSN şi cu timpul datorită lăcomiei lor au ajuns să se scindeze din cauza ciolanului, de aţi mai rămas cu ciolaniada de astăzi.
  – Problema de data asta este că nu aveţi doar un sistem la putere şi două sisteme separate, din simplu motiv că la vremuri de panică toţi panicaţii s-au adunat să facă faţă invaziei trotinetelor.
  – Au reuşit cumva temporar să îi elimine din schema de la putere pe trotinetiştii aliindu-se, apoi s-au cocoţat împreună la putere.
  – Din acel moment s-au intitulat zeii supremi al puterii, problema este că fiecare sistem se crede zeul suprem şi nu împreună.
  – După ce au trecut de acel moment au trecut în momentele prezente de azi unde nu se mai bat doar pentru supravieţuire şi se bat şi pe cine să fie zeul alfa.
  – Zilele astea după atâta domnie împreună un sistem nu a putut face faţă instinctelor lor naturale din ADN şi a decis să conducă singuri încercând să umilească celălalt sistem ca să îl facă să rupă alianţa, ca apoi să poată arăta cu degetul muritorilor de rând că sistemul fugar sunt personajul negativ şi nu le mai vor binele şi evident să se victimizeze şi să câştige simpatia muritorilor de rând la următoarea domnie guvernamentală.
  – Zile astea ce văd muritorii de rând este încercarea unui sistem de al scoate din minţi pe celălalt sistem ca să se arunce la nervi peste bordul guvernări şi să se sinucidă politic ca să îl suresciteze politic pe celălalt sistem, motiv care le iau toţi primarii şi fac pe ei cu de toate şi cu boltă doar să se simtă lezat celălalt sistem şi să îi bage în starea de sinucidere politică.
  – Ce a uitat sistemul ăsta care vor să îi sinucidă pe ceilalţi este că alianţa lor a fost făcută ca motiv de supravieţuire şi de mare panică, care îi face să nu înţeleagă că cei pe care vor să îi sinucidă atâta de disperaţi sunt să supravieţuiască încât dacă e nevoie să le dea tot partidul cu toţi primarii şi să facă ce vor pe ei cu boltă nu au nici o problemă atâta timp cât grupul lor restrâns de zeităţi câştigători din jurul tronului supravieţuieşte.
  – Ne este teamă că sistemul care se vrea alfa nu înţelege că celălalt sistem care a rămas fără prieteni este dispus să o ia prin toate găuricile partidului de la sistemul alfa decât să rupă guvernarea care este singurul mod al lor să mai supravieţuiască, motiv care oricât vor încerca să îi facă să fugă de la guvernare nu se va întâmpla.
  – Acuma că toată lumea a înţeles erorile poate înţeleg că dacă este să rupă cineva guvernare numai un sistem poate să îl facă că pe ălalalt sistem nu poate să îi convingă nimeni să fugă de la putere că ar fi sfârşitul lor şi toată alianţa asta al lor ar fi fost inutilă dacă ar face un astfel de gest(dacă ar face aşa ceva mai bine rămâneau cum au fost înainte şi se lăsau convertiţi la pocăinţă de trotinetişti şi nu îşi mai făceau duşmani din prieteni pe lângă duşmanii care deja îi aveau şi cu care au făcut un armistiţiu de moment până îşi eliminau duşmanul comun, motiv pentru care trebuie să stea aproape de vechii duşmani că sunt singurii prieteni care îi mai au acuma şi din acest motiv armistiţiu provizoriu vor să îl facă armistiţiu permanent şi se vor ţine ca scama de ei şi nu vor mai putea să scape de ei nici dacă va fugi partidul alfa de la guvernare că vor merge după ei în partidul lor).
  …………
  No PSD când vă hotărâţi să rupeţi guvernarea că dacă vă bazaţi pe ăştia de la PNL nu o să se întâmple niciodată?😏

  Noi spunem să vă comasaţi cu totul partidele că unde sunt doi puterea creşte că de trotinetişti încă nu aţi scăpat şi din acest motiv vreţi să vă aliaţi iarăşi după alegeri, mai ales că acuma aveţi şi mai mari probleme de când aţi făcut alianţa disperării că s-a activat un sistem mai vechi care tot voi l-aţi exterminat şi care acuma v-au văzut slăbiciunea şi a văzut oportunitatea să revină înapoi la putere şi să v-o dea sistemic la găurică(ăştia se cred mai zei ca voi şi nu orice zei şi suveranii zeilor, vor băga în sclavie toate sistemele că numai ei vor să fie zeitatea dictatorială suverană).

  Deci ce ne facem, avem Bau-Bau trotinetiştii, avem sistemul primordial al nosferatului iliescian care se ridică din negura mormântului, avem muritorii de rând cu furci şi făclii la poarta palatului zeităţilor şi mai avem două sisteme speriate încolţite de toţi şi din toate părţile şi ei încă se bat între ei cine să fie speriatul alfa în loc să comaseze partidele fiindcă acuma au motive de speriat şi mai mari decât atuncea când îi fugăreau numai trotinetiştii. Deci ce ne facem, comasăm partidele sau nu că dacă mai rupeţi încă o bucată din PNL pe stilul ALDE nu mai rămâne nimica din partid şi tot fără nimica rămâneţi?🧡🥕💛
  Oricum tot ăia faceţi că legea cu migrarea primarilor este primul pas de a se muta cei de la PNL cu totul în PSD dar nu vreţi să o faceţi pe faţă şi pe ocolite că le vreţi voturile pentru următoarele alegeri, motiv pentru care şi mişcarea asta cu comasarea localelor ca să aveţi de partea voastră toată forţa din teritoriu care va trece de partea voastră şi care să adune voturi de la ambele electorate pentru prezidenţiale şi parlamentare.

  După atâtea veşti rele vă dăm şi un sfat prietenesc: fugiţi la Papa şi la Tomis şi rugaţi-vă să câştige alianţa dreptei puterea pentru că dacă câştigă tabăra nosferatului o veţi pune şi voi şi cei care vă votează şi cei de afară care v-au adunat acuma la putere, va fi cel mai mare vibrator care aţi luat-o la viaţa voastră şi toţi o veţi lua(singurii care vor scăpa sunt trotinetiştii că de ei le este frică că o au mai mare ca al lor şi tot generaţia lor le-au dat-o şi ultima dată în 89 şi nu degeaba le este aşa de frică de ei😏).