G4Media.ro

Iohannis va declara 2019 „Anul omagierii victimelor comunismului”

Iohannis va declara 2019 „Anul omagierii victimelor comunismului”

Președintele Klaus Iohannis va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului” într-o ceremonie publică ce va avea loc luni, 20 mai, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, potrivit unui comunicat al instituției.

E primul eveniment dintr-un program care se va desfășura pe toată durata anului.

”La 30 de ani de la Revoluția sângeroasă din 1989, președintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor și crimelor comunismului, precum și consolidarea democrației”, se arată în comunicatul citat.

La ceremonia „30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului” vor participa foști deținuți politic, disidenți anticomuniști, revoluționari, urmași ai familiilor eroilor martiri din Decembrie 1989, reprezentanți ai autorităților publice centrale, reprezentanți ai societății civile, precum și jurnaliști. Săptămâna trecută, fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, Leontin Iuhas, a anunțat că refuză invitaţia pe care i-a adresat-o preşedintele Klaus Iohannis de a participa, pe 20 mai, la ceremonia publică de comemorare a revoluţiei din Decembrie 1989. El a spus că nu vrea să participe la ”un miting electoral”.

Foto: Presidency.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. G4. ati scris 2 articole pe acelasi subiect.

    Primul se baza pe news.ro, al II-lea pleaca de la un comunicat dat de kwi.

    G4, eu propun sa scrieti cate un articol pe aceasta tema pentru fiecsre articol din presa centrala si din judete care ne anunta triumfal ce prostie a debitat cotroceniul (asta cu anul 2019, cand suntem in mai !!!)

  2. Primul pe lista augustin lazar-aiud

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.