G4Media.ro

Iohannis: Susțin cota unică, abordarea sobră a Guvernului, nu ieșirile populiste că…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Iohannis: Susțin cota unică, abordarea sobră a Guvernului, nu ieșirile populiste că se va face totul ca să fie extraordinar de bine / Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte. Criza energetică va continua

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Madrid, că susține cota unică și abordarea sobră a Guvernului, nu ieșirile populiste că se va face totul ca să fie extraordinar de bine. Președintele a subliniat că „trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte”, iar „criza energetică va continua”.

„Din partea mea există susținere pentru cota unică, există susținere pentru Guvern care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile (…). Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor că se va face totul ca să fie extraordinar de bine. Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte și cred că atitudinea Guvernului, care este una sobră, va avea și în continuare susținerea mea. Discuția care nu mai e chiar oportună despre tot felul de plafonări și taxe: legea spune că trebuie lămurite lucrurile până pe 1 iulie pentru anul următor. În fapt, lucrurile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat Guvernul și premierul Ciucă mi se pare de bun simț”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat, de asemenea, că criza energetică va continua, iar prețurile la petrol și gaze vor crește în continuare.

„Criza energetică nu a fost urmare a războiului, ci s-a întâmplat în pregătirea acestui atac. Această criză energetică a fost minuțios pregătită de Rusia și pusă în practică. Din păcate, ea va continua. (…) O bună parte din gaz și petrol vine pe țeavă, aceste conducte nu pot fi înlocuite foarte repede. Toată lumea lucrează la găsirea de surse alternative, dar și furnizorii de gaz și petrol sunt conștienți că aici e o afacere bănoasă. Toate prețurile au crescut semnificativ și vor crește în continuare. Aceste lucruri ne vor afecta pe termen mai lung, până vom găsi rute alternative, furnizori alternativi. Atunci vom ajunge la o stabilizare a prețurilor. (…) În practică, lucrurile sunt scumpe și vor rămâne scumpe”, a declarat președintele Iohannis.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase! Putin e de vinaaa…..Hai s…ir papusatule! Halal sa ne fie noua, celor ce l-am votat a 2 a oara!

  2. BLA, BLA, BLA, BLA, BLA !

    SITUATIA E GREA DAR UITE CA VA MARITI NECONTENIT SALARIILE, SPORURILE, PRIVILEGIILE.

    DE FURAT CE SA MAI VORBIM. VA FACETI LEGI SA FIE FARA DE PEDEAPSA

  3. Cu alte cuvinte: „știați ce votați când ați votat PNL”.

  4. Moldoveanca de gorghiu s a înfipt unde și a dorit! Cața infamie….acum 10 luni tipa ca din gura de sarpe( ceea ce și e)….sa plece Orban,ca vine catzu cu echipa câștigătoare,din care fac parte și eu!….nesimțirea nu are limite la politicienii romani…aceiași sleahta de impostori.