G4Media.ro

Iohannis: Salvatorii montani îşi riscă zilnic viaţa / Să fim cu toţii…

Sursa Foto: Salvamont Prahova

Iohannis: Salvatorii montani îşi riscă zilnic viaţa / Să fim cu toţii responsabili în drumeţiile noastre

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică, un mesaj de Ziua Naţională Salvamont, el apreciind că salvatorii montani îşi riscă zilnic viaţa pentru „cei care încearcă să cucerească munţii” şi le-a mulţumit pentru „dedicare şi spirit de sacrificiu”.

„Salvatorii montani îşi riscă zilnic viaţa pentru ca toţi cei care încearcă să cucerească munţii să se întoarcă acasă, la cei dragi. Vă mulţumim pentru dedicarea şi spiritul de sacrificiu de care daţi dovadă în salvarea semenilor! Să fim cu toţii responsabili în drumeţiile noastre şi să nu punem în pericol viaţa noastră şi a celorlalţi”, a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din ţara noastră, marchează duminică 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont şi 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană. Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an. (Sursa: Agerpres)

Sursa Foto; Facebook/ Klaus Iohannis

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Și despre ANPC s-ar putea spune acelasi lucru!
  Daca si-ar face treaba risca sa strice afacerile necurate ale altora: producatori autohtoni, importatori…

  Dar e mai simplu sa fii cu mintea aiurea pe dealuri si coline

  • Cu alte cuvinte, cine-si face treaba isi risca viata pentru salariul incasat.
   Nu e mai simplu cu un „comision” privat.

 2. Felicitari! La multi ani!

  Domnule Iohannis, dar cum sa facem cu traseele alea care de fapt pe anumite portiuni, pe unde se poate ar trebui inchise, mai ales pe unde nu prea mai sunt copaci, pamantul cade, traseul e periculos?

  Am vazut ca in alte tari traseele sunt marcate, au si scari si pietre si nu sunt asa de dificile ca la noi. Noi avem portiuni cu lanturi. Poate domnul Ghinea ne ajuta cu ceva?

  Alta intrebare, domnule Iohannis unde sunt padurile si cum mai e cu proiectul „O padure cat o tara”?

  • Domnul I. are adresa de email. Prima data e obligat prin lege sa-ti raspunda.
   A doua oara… cred ca se subintelege cavtrebuie sa-ti vezi de jobul tau marunt… ii deranjezi.

  • Ce să facă Ghinea? Cine-i Ghinea?

  • @Clodfare
   Ar fi ca o scrisoare pierduta…

   @Barbu Gh.
   Deci din cate am inteles eu, domnul Ghinea este Ministrul Fondurilor Europene si este din USR. El este cel care l-a ajutat pe ministrul mediului, domnul Barna de la UDMR sa vina cu solutii practice si eficiente pentru rezolvarea problemei cu ursii. Sa vedem rezultatele, oricum l-a scos din impas ca nu prevenea nimic doar cu OUG-ul ala.

   Un adevarat deschizator de drumuri. Imi pun speranta in continuare in el, sper sa reusim sa facem ceva si cu traseele montane care au pe alocuri adevarate capcane pentru cei care fac trasee pe munte nepregatiti.

  • Am vrea noi sa avem un fel de
   Samariá Gorge Trail din fonduri UE… timp in care nici pentru anveloparea blocurilor primarii nu reusesc sa absoarba bani.
   Noi avem doar o lene si o dorința de a castiga bani usor, fara multa munca

  • Din ce stiu eu, lenea este pentru toata lumea, cu acces gratis si cam asta e o tendinta generala. Acum fiecare se mobilizeaza in felul lui, in functie de mai multi factori. (caracter, etc.) Trebuie pusi in functii oameni de caracter, iar Ghinea mie cel putin mi-a demonstrat ca se poate. Hai sa-i dam o sansa! Mai cu viata, mai cu optimism, sa nu-i taiem craca inainte sa se apuce de vreo treaba, sa nu-l suparam degeaba.😁

  • Se mai alinta si el… daca ai vazut „primul miting USR PLUS” de la Cluj, publicat de #recorder (mama voastra de visatori)… minutul 3:30… cine acuza public ca `Dragnea` nu mai are voie sa renunțe

  • … apoi apare si @Barbu Gh. cu prietenul lui Luisa

  • @Cloudfare
   Ma uit.

   @Celalalt
   Nu se poate. Vorbesc doar despre ceea ce stiu. Unele trasee chiar trebuie amenajate. Am dat 2 exemple in articolul despre Maia Sandu. Nu este doar presedintele implicat. Sunt o multine de oameni implicati, poate vor citi. Speranta moare ultima. Am mai scris degeaba despre drumul nu de mult denumit Drumul Mortii….

 3. A sforait Iohanis ?

 4. Luați cu pâine, de la Werner citire

 5. Iohannis e inutil.

 6. Ana are mere.

  A venit vara.

  Medicii fac bine bolnavii.

  Poliţiştii urmăresc hoţii.

  Salvamontiştii îşi riscă viaţa.

  Vara este cald afară.

  • Cam da, un preș e dinte de 2 bani… care a acceptat-o pe dancila PM si apoi l-au „trezit” o tara ca nu e bine…

 7. La fel cum e el responsabil la carma Romaniei?