G4Media.ro

Iohannis ”salută” decizia partidului lui Plahotniuc de a ieși de la guvernare:…

Iohannis ”salută” decizia partidului lui Plahotniuc de a ieși de la guvernare: Tranziție pașnică a puterii

Președintele Klaus Iohannis a salut într-un comunicat de presă ultimele evoluții din Republica Moldova, adică decizia PDM, partidul lui Vlad Plahotniuc, de a ieși de la guvernare. Iohannis transmite într-un comunicat că această decizie ”contribuie la ieșirea din criză și la o tranziție pașnică a puterii”.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, salută ultimele evoluții, din cursul zilei de astăzi, în situația politică din Republica Moldova, care sunt de natură să contribuie la ieșirea din criză și la o tranziție pașnică a puterii.

Aceste evoluții au avut loc în contextul vizitei pe care Consilierul Prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu a efectuat-o vineri, 14 iunie a.c., la Chișinău.

Din delegația condusă de Consilierul Prezidențial Bogdan Aurescu au mai făcut parte Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global în cadrul Ministerului Afacerilor Externe român, și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.

Programul a cuprins o reuniune de coordonare cu ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Dereck Hogan, precum și întâlniri cu forțele și actorii politici implicați în criza în curs din Republica Moldova: liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și Pavel Filip, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, și Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Cu prilejul tuturor întâlnirilor a fost discutat contextul politic generat de criza din Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, Consilierul Prezidențial Bogdan Aurescu a reiterat cu fermitate apelul României la calm, reținere și necesitatea ca toate forțele politice să acționeze cu responsabilitate pentru a asigura stabilitatea Republicii Moldova. Acest apel a fost făcut inclusiv în contextul pregătirii unui mare marș în cursul zilei de duminică, 16 iunie a.c., în centrul capitalei Chișinău. Toți factorii politici au exprimat angajamentul de a nu permite deteriorarea situației de ordine publică din Republica Moldova și destabilizarea acesteia.

De asemenea, reprezentantul României a făcut un apel la dialog politic pentru soluționarea cât mai rapidă, pe cale pașnică, a crizei politice, în conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept.

În egală măsură, Bogdan Aurescu a subliniat importanța crucială a continuării parcursului european al Republicii Moldova, a implementării Acordului de asociere cu UE și a reformelor aferente apropierii de Uniunea Europeană. De asemenea, Consilierul Prezidențial pentru politică externă a subliniat importanța continuării Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova și a proiectelor de cooperare derulate cu România, inclusiv și mai ales a proiectelor strategice de interconectare.

Totodată, Consilierul Prezidențial Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea continuării poziției Republicii Moldova în privința reglementării dosarului transnistrean, cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele sale internațional recunoscute și cu respectarea vectorului său pro-european, precum și importanța consolidării comunității de limbă, cultură și istorie care stă la baza relației speciale cu Republica Moldova.

Toți interlocutorii au mulțumit țării noastre și Președintelui Klaus Iohannis pentru Poziția României privind situația politică din Republica Moldova, din data de 11 iunie a.c., precum și pentru scrisoarea adresată de Președintele României instituțiilor europene pe data de 12 iunie a.c.

În cadrul discuției cu Președintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon, acesta a exprimat dorința susținerii și continuării Parteneriatului Strategic bilateral cu România, care este principalul partener comercial al Republicii Moldova, și a parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv a aplicării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. De asemenea, a subliniat necesitatea finalizării cât mai rapide a proiectelor de interconectare energetică cu România.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Si eu va salut, dom’ Presedinte! Din mers!

 2. Ioha, pai parca ieri alaltaieri ii sustineai pe ceilalti ?

  PS. Te doare capul, nu alta ! :))))

  • ”Dle @Susufler,
   Dracu’ stie de ce a trebuit sa las aceasta impresie. La fel de gresit am fost inteles si cand a fost vorba de…situatia interna si tot Dracu’ a fost acela care a tot incercat sa gaseasca explicatii logice si care nu si-a pierdut niciodata speranta! Tine aproape de el, chit ca mai si greseste cateodata !
   Cu drag,
   Ioha”

  • :)))) Cu Ioha nu poti fi niciodata sigur

 3. Plahotniuc nu e atat de acolit deciziilor ilegale ale CC Moldovene cat este presedintele Iohannis CCR-ului dupa anularea probelor infractorilor arabi obtinute cu tehnica SRI si destituirea sefei DNA contrar legii, recomandarilor UE si Comisiei de la Venetia…

 4. Nu l-a apucat pe Plahotniuc generozitatea. Daca SUA, Rusia si UE au cazut la pace atunci Plahotniuc s-a conformat.

 5. Tot ceea ce face bine Iohannis, paleste cand il ai pe sica mandolina:

  https://www.youtube.com/watch?v=6qz77gZJYZI

  https://www.youtube.com/watch?v=TQvqMpx01ak – ba ej prost?! 🙂

  • Postac de doi bani, cara-ti hoitul de pe G4 Media! Initial, ti-am dat credit, da’ ti-ai dat destul de repede arama pe fata, ca asa sunteti voi, postacii, prosti!

  • Nu mor caii cand vor cainii 😉

 6. Da, se vede cu ochiul liber cat de mult ar fi putut castiga Romania daca in aceasta perioada de vizibilitate maxima, in contextul presedintiei europene, am fi avut un guvern normal si-o tara normala, nu nenorocirea de psd-alde. Bravo, d-le presedinte!

 7. Transferul „pasnic” de putere se datoreaza ambasadei SUA din RM. Dupa 15 minute de „discutie”, Tiranul Plahotniuk-balamuc a cedat. Fiti siguri, potaile democrizate din RM nu se vor linisti niciodata. Ei, ca si partenerii lor din haita psd, sunt sabotori inraiti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.