G4Media.ro

Iohannis: Prin toleranță zero față de orice act de corupție și prin…

Iohannis: Prin toleranță zero față de orice act de corupție și prin păstrarea angajamentului civic admirabil vom putea construi România pe care ne-o dorim cu toții

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj de Ziua Internațională împotriva corupției, în care subliniază că, prin toleranță zero față de orice act de corupție și prin păstrarea angajamentului civic admirabil, vom putea construi România pe care ne-o dorim cu toții.

„Corupția slăbește statul, erodează instituțiile și generează un regres al societății, în ansamblul său. Acest flagel subminează democrația și statul de drept, conduce la încălcări ale drepturilor omului, susține rețele de criminalitate organizată, distorsionează piețe și, în final, scade calitatea vieții cetățenilor. Corupția afectează cele mai vulnerabile categorii sociale, ține comunitățile sărace captive într-un cerc vicios, frânează dezvoltarea și reduce capacitatea statului de a oferi cele mai bune servicii celor pe care îi slujește”, arată președintele în mesajul dat publicității de Administrația prezidențială.

Klaus Iohannis menționează că pentru a stopa practicile corupte în societățile contemporane sunt necesare mecanisme instituționale și sociale complexe de prevenție și sancționare, astfel încât eficiența instituțiilor în realizarea interesului public și buna funcționare a statului de drept să fie garantate.

Președintele precizează că, la 30 de ani de la căderea comunismului, România a făcut imense progrese în combaterea corupției la nivel înalt și în societate, în general. „Acest proces este însă unul continuu, care implică un efort de a schimba mentalități, consecvență și un set de principii de neclintit. Cinstea, corectitudinea, adevărul, empatia sunt valori care se regăsesc tot mai mult în societatea românească, iar reacția societății civile atunci când aceste valori au fost călcate în picioare a fost pe măsură”, adaugă Iohannis.

Klaus Iohannis afirmă că a fost și rămâne un susținător ferm al luptei împotriva corupției.

„Primul meu mandat de Președinte a fost unul plin de provocări, însă am reușit, cu sprijinul românilor și al forțelor politice democratice, să păstrăm parcursul european al țării noastre. România a rămas un pilon de stabilitate și un pol de spirit european în regiune, indiferent cât de mult au dorit unii politicieni să subordoneze statul unor interese personale sau de grup”, menționează președintele.

Președintele Iohannis precizează că în societate, pe termen lung, lupta anticorupție este direct legată de dezvoltarea unei puternice culturi democratice, europene.

„Schimbarea comportamentelor individuale, luarea de poziții ferme împotriva corupției și nedreptății, solicitarea unei mai mari transparențe a instituțiilor, toate acestea sunt modalități prin care fiecare cetățean se poate implica și determina o schimbare în bine la nivelul întregii comunități. Informarea tinerilor despre ce înseamnă corupția, despre efectele sale și combaterea acestui fenomen reprezintă, de asemenea, o asigurare pentru generațiile viitoare că țara în care trăiesc va fi una cu un grad ridicat de intoleranță față de corupție”, arată președintele.

Klaus Iohannis mai spus că rezultatele instituțiilor din domeniu, ale profesioniștilor care și-au făcut datoria cu bună-credință și atașamentul românilor față de valorile democratice fac ca România să fie privită astăzi ca un exemplu de acțiune și hotărâre în lupta anticorupție, prin care se asigură un stat funcțional, instituții performante și bunăstare pentru români.

„Într-o Românie normală, respectarea legii și corectitudinea sunt regula. Îmi doresc ca aceste deziderate să rămână vii, pentru că pe temelia lor clădim împreună o țară mai bună. Printr-un efort comun, prin toleranță zero față de orice act de corupție și prin păstrarea angajamentului civic admirabil vom putea construi România pe care ne-o dorim cu toții!” încheie Klaus Iohannis.

Foto: presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Sunt curios cum o sa faca chestia asta, cu cine? Cu nea Nini Sapunaru? De metehnele vechi se dezvata greu, au o stiva de „obligatii”… poate doar USR ar putea face ceva in directia asta

 2. Nini Sapunaru, Ion Stefan! Ala de la Teleorman condamnat definitiv, astia ce sunt?

  • Suna frumos,dar nu cred intr un om care e suspectat de ajutor la trafic de copii,dovedit in instanta ca a fost cumparator de rea credinta a unei case cu documente false si care a acaparat toata puterea in stat!Cred ca adversarii lui sunt hotii,iar sustinatorii vor fi hoti cinstiti!

 3. Astia sunt aia care v au finantat campania cu bani negri, Herr Iohannis!

 4. Uite aici CORUPTIE in IPJ.-BUZAU:

  LAURENȚIU PANTAZI, șeful IPJ Buzău, este nașul șefului Serviciului Rutier, cms. șef SILVIU DINU. * SILVIU DINU este cumătrul subalternului său, COSMIN RĂDULESCU, șeful Biroului Rutier. * LAURENȚIU PANTAZI mai are un fin pe care l-a impus ca șef, cms. șef CRISTINEL STANCIU, șeful Serviciului Investigații Criminale. Acesta, spun surse documentate, ar fi fost avansat direct de Pantazi la “excepțional”, ceea ce arată ce impact au cumetriile în evaluările și promovările din Sistem. Același fin al lui Pantazi ar avea influență în procesul de administrare a firmei care se ocupă cu transportul, reparațiile și construcțiile de la Barajul Siriu, spun surse din Inspectorat. * CRISTINEL STANCIU este cumătru cu MIHAI TĂRTĂREANU, șeful Serviciului Acțiuni Speciale. * O piesă importantă în Rețea este șeful Serviciului Resurse Umane, DANIEL BRUTARU, cel care susține toate mișcările de personal dorite de șeful cel mare, LAURENȚIU PANTAZI. * Ca să nu existe nicio problemă la verificările interne, șefa Biroului Control Intern, CARMEN GAVRILĂ, este verișoara lui BRUTARU.

 5. Compania suedeză de telecomunicaţii mobile Ericsson, a acceptat sa plateasca 1 miliard USD , pentru ca investigatiile in ceea ce priveste cazuri de mita dovedita . Adica asta da , coruptie .
  Dar despre cazurile de coruptie din Gemania -EADS-, Franta , Austria , Olanda s.a.m.d. .
  Dar gal__ter-ul coloniei Romanica , nu sufla o vorba .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.