G4Media.ro

Iohannis, nu foarte convins de legea care prevede impozitarea pensiilor speciale: O…

Iohannis, nu foarte convins de legea care prevede impozitarea pensiilor speciale: O măsură care trebuie bine judecată

Legea care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor speciale are în vedere „o măsură care trebuie bine judecată”, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

„În esenţă, este o măsură care trebuie bine judecată. Când ajunge la mine, o să mă exprim atunci, fiindcă vreau să citesc în detaliu înainte să fac o afirmaţie publică, dat ţin să amintesc tuturor în acest context că noi, acum câţiva ani de fapt, am introdus impozitarea pe venit global ca o măsură de echitate socială, după care s-a renunţat uşor-uşor din motive evident electorale la acest impozit pe venit global. Cred că este o discuţie care e un pic mai amplă şi cu ocazia verificării acestei legi o să mai fac câteva afirmaţii”, a spus şeful statului.

El a fost întrebat şi de alte legi ce i-au fost trimise spre promulgare, inclusiv cea care modifică şi completează Legea Educaţiei Naţionale, unul dintre amendamente menţionând că, în unităţile de învăţământ şi în spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, sunt interzise „activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”.

„Cred că aţi aflat pe surse ce voi face cu legea identităţii de gen, dar o să comentez atunci când fac actul respectiv de rigoare iar cu celelalte legi le comentez atunci când am o decizie formată şi o să aflaţi atunci de la mine, însă termenul este destul de departe pentru a da o promulgare sau o reexaminare sau o trimitere la Curte şi voi face atunci remarcile într-un cadru potrivit”, a punctat şeful statului.

Citește și: Camera Deputaților a adoptat impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România, inclusiv cele ale magistraților, militarilor și polițiștilor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Boss,
  Sa nu cumva sa va treaca prin cap sa intoarceti legea, ca nu stiu ce fac…!
  „Alo, John Connor? Sper ca nu ne-ai expediat un Terminator2 virusat…!”

 2. Ssnta klaus o da la intors..

  • Ca intodeauna in chestiunile arzatoare,”si cu buzele unse si cu slanina-n pod”,totu-i pana la bani,mai ales necuveniti !

 3. Domnule presedinte de acum 5-6ani declarau prin lifturi ca si au facut plinul!
  Ala din wc a fost dat pe mana lui scara!

 4. Frumos PREEDINTE!

 5. Bravo, tati, e discuția asta de 2-3 ani de zile cel puțin. Nu v-ati tot gândit până acum la ea, ca a fost si tema de campanie.

 6. Nu-i usoara viata de Presedinte ! :)))))

 7. Nu-i usoara viata de Presedinte ! :)))))

 8. da se gandeste fiindca peste citiva ani va deveni si el un special ,trebuia impozit 85 la suta la toti speciali