G4Media.ro

Iohannis a criticat PSD la întâlnirea cu Comisia de la Veneția: ”Creează,…

Iohannis a criticat PSD la întâlnirea cu Comisia de la Veneția: ”Creează, deliberat, instabilitate în sistemul de justiție”

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri reprezentanților Comisiei de la Veneția că ”PSD legiferează într-un mod defectuos, extrem de nociv” și ”creează, deliberat, instabilitate în interiorul sistemului de justiție”, potrivit unui comunicat de presă.

Mai mult, în legătură cu votul din Parlament de miercuri prin  care coaliția a modificat rapid codurile penale, șeful statului le-a transmis reprezentanților Comisiei de la Veneția că ”majoritatea PSD a ignorat din nou, cu bună știință, opoziția parlamentară, instituțiile, asociațiile de magistrați și chiar opinia Comisiei de la Veneția referitoare la aceste modificări”.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit miercuri, 24 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, delegația Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția), care se află în această perioadă în România pentru a discuta evoluțiile legislative din domeniul justiției generate de adoptarea, de către Guvernul României, a celor cinci ordonanțe de urgență începând cu luna septembrie 2018 (OUG nr. 77/2018, OUG nr. 90/2018, OUG nr. 92/2018, OUG nr. 7/2019 și OUG nr. 12/2019).

În cadrul discuțiilor, Președintele României și-a exprimat nemulțumirea față de modul defectuos în care PSD legiferează, cel mai recent exemplu fiind adoptarea modificărilor la Codurile Penale. Acest mod de legiferare are un caracter extrem de nociv și creează, deliberat, instabilitate în interiorul sistemului de justiție.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că, deși Curtea Constituțională a României a identificat nenumărate nereguli în cele două proiecte de modificare a Codurilor Penale, Parlamentul nu și-a învățat lecția și le-a rediscutat în aceeași manieră foarte rapidă, superficială și netransparentă. Majoritatea PSD a ignorat din nou, cu bună știință, opoziția parlamentară, instituțiile, asociațiile de magistrați și chiar opinia Comisiei de la Veneția referitoare la aceste modificări.

Referitor la tema ordonanțelor de urgență, a fost evidențiată folosirea în exces a acestui instrument legislativ în domenii foarte sensibile, unde este necesară o dezbatere serioasă, aprofundată și deplin transparentă. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România se află acum în situația în care Guvernul legiferează și Parlamentul doar ia act.

Președintele României a arătat că ordonanțele de urgență au fost prevăzute de Constituție ca instrumente puse la dispoziția Guvernului pentru a-i da posibilitatea să intervină doar în situații extraordinare și cu adevărat urgente în legiferare. În timp, însă, guvernele care s-au succedat au folosit ordonanțele excesiv, fapt care a devenit o problemă serioasă.

În ceea ce privește domeniul justiției, ordonanțele de urgență adoptate după modificarea legilor justiției au generat instabilitate în sistemul judiciar, iar măsurile din conținutul acestora nu numai că nu răspund recomandărilor Comisiei de la Veneția din octombrie 2018, dar au creat noi vulnerabilități la adresa independenței sistemului judiciar.

Președintele Klaus Iohannis a menționat că adoptarea de măsuri cu un impact direct asupra sistemului judiciar, fără consultări publice și fără a ține cont de opinia sistemului judiciar, vulnerabilizează însăși funcționarea acestui domeniu vital pentru democrația românească.

Președintele României a subliniat că, având în vedere toate aceste argumente, a decis declanșarea referendumului din 26 mai. Independența justiției este o temă care preocupă intens cetățenii români, iar opinia acestora trebuie să se facă auzită prin vot.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Marș la la latrina trei postac psdos ce esti. Stai toată ziua la Cotroceni și nu faci nimic. Te-am analizat cu atenție si numești decât un trol psdos in cârdășie cu Gâdea și Ciuvică. Huo johanis! Trăiască partidul și Ceaușescu, jos USR hai plus!

  • Ura, ura, ura!

  • E criză de Xanax in farmacii ?

  • Voi chiar credeti ca pacaliti pe cineva, slugilor?

   Nimeni intreg la cap nu va crede ca Iohannis lucreaza cu PSD, nici voi nu credeti asta, postati ce primiti de la altii pe hartie, ca Dancila.

  • Ce adunatura de slugi PSD!

   Chiar credeti ca va crede cineva? Nu mai pacaliti pe nimeni, iar partidul vostru e pe moarte.

  • Cine sa va mai creadă? Eu sund Burebista și Baiazid e Dușmanul meu de moarte! Dacă nu votați asta primiți! Sculați voi oropsiți ai sortii.

  • L-am analizat cu atentie si concluzia e ca nu e @Gabriela pentru ca scrie cu greseli de ortografie specifice locatarilor din Kiseleffzece. Ba mai mult, are un fel anume de a spune ”Jos Johannis”, unul care te duce cu gandul ca a vrut de fapt sa scrie ”Johanes” dar s-a corectat in ultima clipa…

  • @Scara Nu este Gabriela, a mai greșit undeva, în loc de latrina 4 a scris latrina 3.

 2. Astazi mai devreme Gabriela Constantinescu posta la alt articol: „Foarte bine! Am analizat de mult situația asta și aurul trebuie adus in țara! Nu lăsam aurul la străini! Bravo Dragnea, in patriot adevărat! Ciolos ar trebui sa se alieze cu PSD! Hai cu aprozarele!”

  Pe masura ce se apropie alegerile, si uitandu-ne in ansamblu la ultimele doua luni, devine tot mai evident ca miza multor comentatori de-aici care nu sunt pe fata pro-PSD e divizarea votantilor anti-PSD astfel incat voturile lor sa nu se coaguleze asupra unui singur partid din opozitie. Drept urmare, fiecare alt partid, fiecare personaj, fiecare actiune, toate sunt concomitent si bune si rele, toti sunt vinovati fie de a nu fi facut destule, fie de a fi facut jocul PSD-ului. E strategia care a functionat si ne-a adus aici, de a-i improsca pe toti cu noroi, a-i picta pe toti la fel de murdari si sinistri, in timp ce baza de vot a PSD-ului e fie dezinteresata de altceva decat mita electorala, fie mintita pe fata, fie perfect constienta de abuzuri dar adepta mentalitatii „Fura, dar macar ne dau si noua ceva.”

  • Normal ca o sa votez cu PSD, mi-a mărit ajutorul social! Ciolos doar vrea sa ne ia proprietatatile și eu am garsoniera de la bunica

  • Postacii PSD copiaza numele de utilizatori ale utilizatorilor reali, incercand sa creeze confuzie.

   De parca le mai poate salva cineva partidul.

 3. Troll disperati, credeți ca prostiți pe cineva?
  Simțiți ca vi se apropie sfârşitul de furați identitatea unor utilizatori reali?

 4. @Gabriela Constantinescu cea ”reala”,
  Trollul care te urmareste nu e indragostit de tine, cauta doar sa te descurajeze, crezand ca in felul acesta o sa capete o prima babana de Sarbatorile Pascale… Ete ca de data asta Draghici Mircea o sa i-o traga si o sa-l lase doar in salariul de baza…

  • Desi nu-l suport pe Dulapul de la Cotroceni, aici recunosc ca are perfecta dreptate. De specificat faptul ca PSD legifereaza prost si in domeniul fiscal

 5. L-aș întreba pe premierul de la grivco, de ce a întârziat doi ani cu referendumul pe justiție !?
  Doi ani pierduți.

  • ” Intr-adins”, cum i-a zis Moromete lui Nila când l-a întrebat de ce taie salcâmul.” Ca să se mire proștii”.

 6. Iohannis isi trage spuza pe turta lui.