G4Media.ro

Iohannis a amânat ceremonia din 20 mai, dedicată Revoluției din decembrie 89,…

Iohannis a amânat ceremonia din 20 mai, dedicată Revoluției din decembrie 89, ”pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluției Române cu perioada electorală”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri într-un comunicat că amână ceremonia solemnă programată pentru luni, 20 mai, în care urma să declare 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”. Președintele arată că a decis amânarea ”Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluției Române cu perioada electorală în care ne aflăm în prezent și din profund respect pentru toți cei care au luptat pentru democrație și libertate în anii tiraniei comuniste”.

Fiul Doinei Cornea a refuzat invitaţia preşedintelui Iohannis de a comemora pe 20 mai Revoluţia din Decembrie 89. ”Nu înţeleg care este motivul pentru care o ceremonie dedicată Revoluţiei are loc în luna mai? Să fie oare din motive electorale? Atunci, nu!”, a spus Leontin Iuhas în 10 mai.

Consilierul prezidențial Andrei Muraru explicase într-o postare pe Facebook că alegerea datei de 20 mai pentru ceremonie a fst făcută pentru a aminti de primele alegeri libere din 1990.

Comunicatul integral:

În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”.

Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluției Române cu perioada electorală în care ne aflăm în prezent și din profund respect pentru toți cei care au luptat pentru democrație și libertate în anii tiraniei comuniste, Președintele Klaus Iohannis a decis să amâne evenimentul pentru o dată ulterioară.

Încă de la preluarea mandatului, Președintele României a acționat constant pentru condamnarea crimelor și abuzurilor aparatului represiv al regimului comunist, precum și pentru omagierea victimelor totalitarismului.

Președintele Klaus Iohannis consideră că lecțiile trecutului nu pot fi ignorate, iar asumarea corectă a istoriei și a ororilor pe care comunismul le-a produs în România trebuie să reprezinte pentru noi toți un exercițiu civic permanent.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Iohannis pluteste in deriva ca barca lui Bas4escu.

 2. Rap-rap si zâng-zâng-zâng

  • Ete, fleoșc, zise roșia îmbuibată cu glifosat românesc și deghizată în postacul X-link, slujitor al aprozaristului șef de la mafia PSD-ALDE.

 3. Il rog pe iohannis sa nu renunte la aceasta idee si sa ii invite pe augustin lazar (ca reprezentant al vechii securitati), iar pe negulescu-portocala (ca reprezentant al noii securitati). Si astfel va obtine la alegeri un scor format dintr-o cifra, cat mai aproape de rata inflatiei. Hai iohannis, ca se poate.

 4. Sa nu amane pt ca uita repede scopul ceremoniei la fel ca propriile lui intrebari formulate pt referendum. Pt amaratul presedinte uituc care fraier-geamantan iese sa-i voteze referendumul?

 5. Eu cred ca din ianuarie, de la Anul Nou, anul 2019 putea fi declarat an aniversar al revoluției anticomuniste! Nu era nevoie sa asteptam 20 mai, cu atât mai mult cu cit e greu sa vorbim de ” alegeri libere” la un popor abia iesit din comunism și fără exercițiul democrației!

 6. Bai troli PiSzDedisti, a luat Daddy comisionul de la ultimul tun de la Teldrum si v-a plătit ajutorul de asistat-retardat ?

 7. Ficusul ar cam trebui să dea afară niște consilieri plătiți cu bani grei de la buget. Sau, dacă a fost ideea lui, să se ceară sigur afară.
  Ar fi trebuit să amâne ceremonia aia pentru decembrie înainte de a o programa în mai.
  Dar, deh, ce nu face omu’ pentru campania electorală …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.