G4Media.ro

Ioan Turc (PNL), care a pierdut mandatul de primar la Bistrița: Este…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ioan Turc (PNL), care a pierdut mandatul de primar la Bistrița: Este sigur că procesul electoral a fost viciat sau chiar fraudat

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, care, în urma alegerilor locale, a pierdut mandatul de primar al municipiului Bistriţa, la o distanţă de opt voturi, în faţa contracandidatului de la PSD, Gabriel Lazany, a avut prima reacţie publică miercuri, pe o reţea de socializare, prin care a contestat rezultatul şi a vorbit despre o viciere sau chiar o fraudare a scrutinului, transmite Agerpres.

Totodată, Turc le-a mulţumit cetăţenilor care l-au susţinut prin vot.

„Le mulţumesc bistriţenilor pentru susţinerea acordată prin vot în data de 9 iunie 2024! Încrederea dumneavoastră ne arată că tot ceea ce s-a făcut în oraş este pentru dezvoltare şi continuitate. În acest moment, nu se cunoaşte cu certitudine câştigătorul competiţiei electorale, dar am încredere că Bistriţa va rămâne acasă! Ceea ce s-a întâmplat cu rezultatul votului bistriţenilor în data de 9 iunie 2024 este încă pus sub semnul întrebării, planând suspiciuni legate de consemnarea corectă a rezultatului votului în mai multe secţii (…) Mai mult, procesul verbal de constatare a rezultatului pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa nu se închide pe cheia de control. În aceste condiţii, este sigur că procesul electoral a fost viciat sau chiar fraudat”, a scris Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud a reamintit toate demersurile făcute de către organizaţia pe care o conduce pentru a contesta rezultatul alegerilor locale de la nivelul municipiului Bistriţa, pentru funcţia de primar.

„Partidul Naţional Liberal, prin deputat avocat Diana Morar, a exercitat toate căile legale şi procedurale de atac, pentru a se constata rezultatul real şi corect al alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa. În acest moment, aşteptăm decizia Biroului Electoral Central asupra contestaţiei formulate. Am întreprins toate aceste demersuri legale pentru ca voinţa dumneavoastră, exprimată prin vot, să fie respectată. La o diferenţă aparentă de 0,02% între principalii contracandidaţi, renumărarea voturilor este singura modalitate pentru aflarea adevărului şi pentru ca Bistriţa să aibă primarul pe care l-a votat”, se mai arată în postarea lui Ioan Turc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Evident ca au fost fraudate! doar e PSD/PNL la putere, la ce te asteptai ???

  2. 2 hoti se fura intre ei , nimic nou sub soare, dar nenea turc, vezi ca ati castigat la votul politic 26% :)) si explicat-i si lui Flutur, si multor altora ca voi